Creamy Coconut Poké Bowl

Ny månadsbowl på och i samarbete med Oh Poké!

Hej!

Jag hoppas allt är fint med er! Som ni kanske har koll på så har jag ett samarbete med Pokébowl restaurangkedjan Oh Poké där jag tar fram veganska bowls till deras meny 🙂 I morgon släpps min tredje bowl!

Jag kallar den Creamy Coconut Poké Bowl och det är lite annorlunda take på poké bowl med en supergod limedoftande kokossås, mangochutney, mango, sjögrässallad och en massa annat gott, allting toppat med srirachasås!

Faktum är att alla bowls på Oh Poké går att få veganska med Vegan Zeastars fantastiska veganska lax! Ni kan läsa lite mer om den här om ni är nyfikna 🙂

Ni hittar Oh Poké på ganska många ställen runt om i Stockholm nu faktiskt! De har hela 10 restauranger i bland annat Hammarby Sjöstad, Lindhagen, Kista Galleria och Liljeholmen 🙂 Här hittar ni alla adresser!

Om du inte har möjlighet att ta dig förbi en av deras restauranger och köpa bowlen färdig så kan du ju faktiskt använda mitt recept här nedan och göra den själv. Poké bowls är faktiskt ett sjukt roligt sätt att äta på! Vi brukar koka sushiris och sedan duka upp olika tillbehör i små skålar så folk får toppa med vad de vill, lite som sushitacos typ 😛 Asgott!

Creamy Coconut Poké Bowl

Toppings per bowl

  • Sushiris i botten, 2 dl (följ instruktionerna på paketet!)
  • Kokossås, 1/2 dl över riset (se recept nedan)
  • I små högar ovanpå riset:
    • Picklad rödlök
    • Strimlad salladslök
    • Wagame eller annan sjögrässallad
    • Strimlad färsk spenat eller krispsallad
    • Färsk tärnad avocado
    • Färsk tärnad mango
    • Skivade färska rädisor
    • Mango chutney (färdigköpt) 2 msk
    • Vegansk lax i mitten
  • Toppa med mer kokossås och srirachasås

Kokossås

  • 2 burkar kokosmjölk eller kokosgrädde á 400 g
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • Juice och zest från 1/2 lime
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1 msk japansk sojasås
  • 1 msk socker
  • Salt efter smak

Gör så här

  1. Skala och riv samt skiva vitlök och ingefära. Zesta skalet och pressa ut juicen från limen.
  2. Lägg alla ingedienser till såsen i en kastrull och reducera tills hälften av vätskan har dunstat bort och såsen har koncentrerats. Smaka av med socker och salt. Serveras kall.
No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes