fbpx

Vegansk laxsashimi

med dillpotatis och tångcaviarsås
” Den perfekta rätten till det veganska påskbordet! Använd Vegan Seastars sashimilax eller marinera melon och gör egen! ”
– Gustav

Receptet: Vegansk laxsashimi

4 portioner

Ingredienser

Laxsashimi

Paket Vegan Seastar Vegan Zalmon, á 230 g 1 st
Färsk ruccola 80 g
Färska rädisor 8 st
Rödbetsgroddar 20 g
Vattenkrasse 20 g
Furikake 1 tsk

Marinad

Sötstark senap 1 msk
Rödvinsvinäger 1 msk
Socker 1 msk
Japansk sojasås 2 msk
Rapsolja 2 msk

Picklad fänkål

Fänkål 1 st
Färsk hackad dill 1 msk
Socker 1 dl
12 % ättiksvinäger 1 dl
Vatten 2 dl
Kumminfrön 0.5 tsk
Vitpeppar och salt Efter smak

Tångcaviarsås

Vegansk matlagningsyoghurt 2 dl
Röd tångcaviar 1.5 msk
Sötstark senap 1 msk
Färsk hackad dill 2 msk
Färsk citron, juicen 0.5 st
Olivolja 1 msk
Salt och vitpeppar Efter smak

Dillslungad färskpotatis

Tvättad färskpotatis 400 g
Färsk hackad dill 2 msk
Rädisor 6 st
Färsk ruccola 30 g
Färsk citronjuice 2 tsk
Olivolja 1 msk
Salt och vitpeppar Efter smak

Gör så här

Laxsashimi

Marinad

Picklad fänkål

Tångcaviarsås

Dillslungad färskpotatis

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegansk laxsashimi

*I samarbete med Oh Vegan och Vegan Seastar*

Hej!

Hoppas allt är fint med er! Idag är det skärtorsdagen och påsken ska precis börja. Jag vet att för många så kommer det kanske inte riktigt vara den påsken som ni planerat, det kommer det verkligen inte vara för mig, men det betyder inte att man måste ge upp på livet för den sakens skull. Även om det inte blir den stora påskfesten som ni trodde, så kan vi fortfarande äta gott och fira att våren är här!

För några dagar sedan gav jag er ett nytt recept på färsbiffar med vårprimörer som både funkar som en del av en buffé men också som en helt egen rätt i sig, och jag vill hålla i det temat i det här receptet. Jag tror kanske att det är fler därute som inte slår på lika stort med påskmiddagen i år som tidigare, och då passar kanske den här typen av rätt lite bättre. Där du får väldigt rediga påskvibbar, men samtidigt kan äta det som en vanlig middag i lite mindre skala.

Jag har som ni kanske vet inlett ett samarbete sedan någon månad tillbaks med Oh Poké restaurangerna, som använde Vegan Seastars fantastiskt lokal veganska lax och tonfisk på sina restauranger. Under sitt dotterbolag Oh Vegan så agerar de också importörer för Vegan Seastars produkter här i Sverige, och nu börjar laxen och tonfisken att dyka upp i ett par butiker här i Sverige för oss konsumenter att köpa! I samband med det så frågade de om jag ville göra lite reklam för just detta, att du faktiskt kan lägga vantarna på den här laxen själv nu!

Idag finns produkterna att köpa på:

  • ICA Kvantum Kungsholmen (har alla våra produkterna, inklusive vegansk calamari och veganska räkor)
  • ICA Kvantum Åkersberga (har bara Sashimi-produkterna)
  • ICA Supermarket Kvarnen (har alla produkter)

Några fler butiker är på gång, och du kan be din butik att beställa direkt ifrån Oh Vegan! Det enda de behöver göra är att kontakta info@ohvegan.se och göra en beställning. Både restauranger och matbutiker kan ta in produkterna. De finns inte i matbutikernas centrala system än dock så länge, så man måste beställa direkt från Oh Vegan i dagsläget.

Jag har skrivit lite mer om den i ett tidigare blogginlägg här.

För rätten så ville jag göra en lite upphottad version av gravlax, och bestämde mig för att försöka göra en liten fusionversion mellan japansk sashimisallad och svensk gravlax. Tillbehören är klassiska, men sättet att servera laxen lite mer japanskt. Jag har gjort en lite annorlunda version av hovmästarsås som vi marinerar laxen i (den veganska laxen tar väldigt bra åt sig av smakerna från marinad!) och sedan serverar vi den på en bädd av ruccola, toppad med färska rädisor, picklad fänkål, krasse och rödbetsgroddar. Hur gott som helst! Till det färskpotatis och en smarrig senaps, dill och tångromssås.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!