Så gör du veganska smashed cheeseburgers

*I samarbete med Valio Oddlygood®*

Hej!

Förra veckans inlägg tillsammans med Valio Oddlygood® utlovade jag instruktioner på hur du gör perfekta veganska smashed cheeseburgers, och här kommer guiden!

Först en liten bakgrund. Vad är egentligen en smashburger? Väldigt enkelt förklarat så är det en hamburgare med en biff som du pressar platt i stekpannan för maximal stekyta. I stället för att forma biffarna i förhand så rullar du bara färsen till en boll och plattar till den med stekspaden, botten på en kastrull eller en hamburgerpress direkt i pannan. Resultatet blir en biff som inte behöver stekas så länge i och med att den är tunn, den får rejält med stekyta och blir väldigt smarrigt. Har jag i alla fall hört, jag har ju aldrig käkat en köttsmashburgare själv då jag inte ätit kött sedan 2006.

Alla köttburgare som serveras på Bastard Burgers som jag samarbetat med nu i snart två år smashas, och jag har länge velat kunna smasha även veganburgare. Och jag insåg nyligen att det ju faktiskt går väldigt bra både med burgare på formbar färs och på ”köttiga” vegoburgare om man tinar dem formar om dem till bollar innan de steks.

Den andra viktiga delen av en riktigt god burgare är ju osten. Och framförallt med växtbaserad ost är det viktigt att få allting rätt. Valio Oddlygood® Veggie Cheddar smakar toppen på burgaren, men för rätt helhetsupplevelse är det viktigt att den är riktigt välsmält. Och där finns ett väldigt enkelt trick, vilket är att ånga osten! När du vänt dina burgare för första gången och det börjar bli dags att steka undersidan så kan du lägga på dina skivor med Valio Oddlygood® Veggie Cheddar och låta dem börja smälta på den nystekta burgaren. När du bara har säg 1 minut kvar på burgaren så slår du ner lite vatten i stekpannan och lägger på ett lock. Det innebär att du får en ångkammare som smälter osten perfekt och där osten verkligen kryper ner i biffen!

Om du använder de här två metoderna så garanterar jag att ditt veganska hamburgergame kommer höjas rejält!

Enklast är dock om jag visar er! Jag filmade hur jag gjorde min Oklahoma Style Smashed Cheese burger som du kan se här nedan!

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes