Mexikanskt Chorizoris

*I samarbete med Vegonade*

Hej!

Jag hoppas att allt är toppen med er! Med mig är det faktiskt finemang just nu! Jag har kommit igång med träningen igen, det känns som att vi börjar få lite luft under vingarna med vår satsning på webbkurser mot proffskockar och med sociala medieaffärerna, och jag har till och med börjat kunna anställa lite fler kollegor! Men, mer om det kommer i ett annat inlägg inom kort 🙂

Nu ska vi prata om mat! Och inte vilken mat som helst, utan sjukt lättlagad och jävligt god mat! Som alltid, men ännu kanske lite extra lättlagad 😉

Som ni vet så har jag ett samarbete denna höst och vinter med Vegonade, en sjukt bra serie med produkter som gör det enkelt och jävligt gott att laga vegansk mat. Det är färdiga kryddblandningar med fett, umami, syra, salt och kryddor i olika kombinationer som gör vegansk matlagning superenkel att göra god. Med väldigt få medel så får du utan problem till de där stora smakerna som man annars lätt kan ha svårt att få till utan en massa olika ingredienser. Här är de alla samlade i en enda påse!

Förra veckan visade jag hur du kunde göra supergoda burgare med hjälp av deras Black Garlic Vegonade, och den här veckan vill jag visa hur du kan göra ett riktigt smarrigt mexikanskt chorizoris med deras Roasted Pepper Vegonade!

Mexikansk chorizo är något helt annat än den spanska sorten. Det är en korv som är kryddad med mexikanska chilis som chipotle och ancho, spiskummin, vitlök och en massa god paprika. Istället för att skiva eller äta korvarna hela som vanligt, så öppnar man korvarna och steker enbart innanmätet som färs. Vanligtvis äts de sedan som köttet i tacos eller som här, blandat med ris och goda grönsaker. Jag har använt Vegonades Roasted Peppers för att få till huvuddelen av smaken och djupet i smakerna, men hjälper till lite extra med torkad chipotle för den där mexikanska kicken. Om du vill kan du också tillsätta lite spiskummin, men det gjorde inte jag den här gången.

Spana in videon så ser du exakt hur du gör rätten själv. Receptet har du här nedanför!

Mexikanskt Chorizoris, 4 portioner

  • 3 dl okokt havreris eller annat valfritt ris (eller ca 400 g kokt dagsgammalt ris!)
  • 1 påse Vegonade Roasted Peppers, 90 g
  • 1 rökt chipotle chili, torkad
  • 400 g formbar färs
  • 3 st salladslökar
  • 1-2 gröna chilis
  • 1 stor röd paprika
  • 1 burk majs á 140 g
  • 3 tomater1 kruka koriander
  • 1 färsk lime
  • ev. 2 tsk spiskummin

Gör så här

  1. Börja med att sätta riset på kokning om du inte har färdigkokt ris i kylskåpet sedan dagen innan. Följ instruktionerna på paketet. Koka gärna riset i lite buljong för extra smak!
  2. Skölj salladslöken, paprika och tomaterna. Tärna tomaterna och paprikan fint och skiva salladslöken. Separera de vita och gröna delarna av salladslöken. Häll bort spadet från majsen. Hacka den gröna chilin och chipotlen i småbitar.
  3. Häll hela påsen med vegonade samt den hackade chipotlen i en stekpanna eller wok och hetta upp tills vegonaden ”smälter ut” och allt börjar dofta gott och fräsa.
  4. Slå nu i de vita delarna av salladslöken och vegofärsen och stek tills färsen har stelnat och tagit åt sig smaken från vegonaden.
  5. Lägg nu i paprikan och den gröna chilin och stek i 2-3 minuter till tills de har börjat mjukna.
  6. Nu vänder du ner riset, tomaterna och majsen och rör runt så allt blandas. Låt bli varmt på nytt, och vänd därefter ner de gröna delarna av salladslöken samt koriandern. Smaka av med lite salt och lite limejuice och servera! Gärna med en klick växtbaserad yoghurt eller något liknande.
No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes