Veganska double cheeseburgers med svart vitlök

I samarbete med Vegonade

Hej!

Jag är säker på att ni sett att jag har ett samarbete med Vegonade vid det här laget! Det är ett gäng riktigt smarta och goda färdiga kryddblandningar speciellt utvecklade för vegomat som ger dig allt du behöver i en enda påse för att göra jävligt god vegomat, helt utan krångel!

I fem videos nu framöver så ska jag visa olika tekniker och sätt att använda vegonaderna på och först ut är ett par galet goda hamburgare där vi använder Black Garlic Vegonaden för att göra de enklaste och godaste burgarbiffarna du kan tänka dig! Både jag och Emil, min filmare blev helt blown away av dem. Det här är en riktig game changer, och smakar galet köttigt!

Här har du en video över hur jag gör burgaren!

Och det bästa? Det enda du behöver göra är att blanda ner en påse Black Garlic vegonad i 400 vegofärs, blanda och steka. Punkt. Inget mer. Det är på riktigt nästan irriterande enkelt 😛

Faktum är att första gången jag testade detta när vi grillade en gång i somras så sa min mamma spontant att det var de godaste biffarna jag någonsin gjort. Haha, jag är inte helt säker på om jag är nöjd eller inte med det, med tanke på att det enda jag faktiskt gjort var att röra ner en färdig kryddpåse i den formbara färsen och forma biffarna. Men nu när jag defacto samarbetar med den så känns det ändå ganska okej. Jag är en stolt ambassadör av de här grejerna, för de gör verkligen något jag tror på. De gör det jävligt enkelt att laga jävligt god vegomat!

Det här är en superbasic burgare, men den är nog den som är mest lik den klassiska streetfoodburgaren jag någonsin gjort. Det är helt enkelt en dubbel cheese, fylld av mustig svart vitlök, vegansk ost, majjo och de mest grundläggande tillbehören. Älskar ni en dubbel cheese på Bastard, Funky Chicken, eller Barrels, eller till och med kanske en dubbel quarterpounder på McDonalds så kommer ni älska denna.

Spana in videon och skynda er ner till affären och köp dessa! Hittar ni inte vegonaderna på er butik, så be dem omgående att ta in dem! Alla har dem i sitt system!

Veganska double cheeseburgers med svart vitlök, 2 st dubbla eller 4 enkla burgare

Topping per burgare

 • Topplock
 • 1,5 msk svart vitlöksmajjo
 • 2 smashade burgare med vegansk ost på varandra
 • Ett gäng ringar silver eller gul lök
 • 4 skivor inlagd gurka
 • Rikligt med amerikansk senap
 • Bottenlock

Svart vitlöksmajjo

Gör så här

 1. Blanda ihop ingredienserna. Låt stå kallt till servering.

Burgarna

 • 400 g formbar färs
 • Resten av påsen med Vegonade Black Garlic, ca 80 g
 • Vegansk cheddar (1 skiva per biff, eller om du som jag hyvlade dem, 2 smala skivor per biff, föreslagsvis Violifes eller Green Vies cheddar)
 • Lite rapsolja till stekning
 • Svartpeppar (frivilligt till stekning)

Gör så här

 1. Tina den formbara färsen om den är fryst. Blanda med Vegonaden och forma 4 st bollar på 100 g st. Skiva den veganska cheddaren.
 2. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja. Lägg ner två färsbollar i taget i stekpannan och pressa dem platta med undersidan av en kastrull, en hamburgerpress eller bred stekspade. Detta gör dem platta och ger dem rejält med stekyta. Mal över svartpeppar om du vill ha lite mer tryck!
 3. Låt biffarna steka ca 1 minut på den första sidan. När du märker att de börjat stelna (det går ganska fort när de är tunna) så vänder du på dem och lägger genast på den veganska osten.
 4. Slå i en matsked vatten i stekpannan och lägg på ett lock så det blidas ånga i pannan. Denna hjälper till att smälta osten snabbt och jämt.
 5. Efter några sekunder borde osten vara smält nog, och biffarna vara klara. Lägg dem då på varandra för dubbla ostburgare, eller ta ut dem och lägg dem på ett fat en i taget för enkla burgare. Återupprepa med de sista två biffarna!

Övriga ingredienser och bygg burgarna

 • 2-4 hamburgerbröd (föreslagsvis korvbrödsbagarens potatobuns, de är grymma!)
 • 1 gul eller silverlök
 • 8-16 skivor ättiksgurka, eller någon annan favoritgurka du har
 • Amerikansk senap

Gör så här

 1. Skala och skiva löken tunt.
 2. Rosta hamburgerbröden i samma stekpanna som du nyss stekte burgaren i.
 3. Bygg varje burgaren enligt instruktionerna ovan! Gör den dubbla eller enkla, utifrån vad du själv föredrar!

2 Responses to Veganska double cheeseburgers med svart vitlök

 1. Åsa Eriksson 23 januari, 2021 at 07:11 #

  Väldigt goda!

 2. Sebs 15 november, 2020 at 08:56 #

  Strålande! Mycket goda burgare

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes