Vegoburgare – Bloody Good Vegetarian BBQ Poster nr 1 + Recept

veggieburger-1

När vi satte igång att planera det här projektet var det egentligen bara ett enda recept som jag såg som självklart att ha med. Vad är egentligen en grillsommar utan burgare? Det är som att försöka föreställa sig hårdrock utan Marshallstärkare. Jul utan Kalle. Stålmannen med kalsongerna på insidan. Det går, men det är långt ifrån lika roligt.

Och om det är något recept som jag själv alltid återkommer till så är det just detta. Jag har slipat på det genom åren. Försökt få till konsistensen, smaken och utseendet på det så att det ska kännas så där riktigt rätt när man tar den första tuggan. Lyckats hyfsat om jag får säga det själv. Det är också ett av de mest lästa på bloggen genom tiderna.

Det känns inte mer än rätt att lansera Bloody Good Vegetarian BBQ med det absolut viktigaste av alla bbq recept jag har.

I give you:

Hamburgaren.

Ni kan beställa affischen i A3 ifrån Owl Streets onlineshop här. För er trogna läsare så har vi tagit fram en särskild rabattkod. Ange Jävligtgott2014 vid köpet så får du 20 sweet procent på köpet.

veggieburger-5

För er som undrar vad det står på affischen så är jag dock inte den som är den. Bra mat ska spridas.

Här har ni det uppdaterade receptet – Jävligt Gotts vegoburgare á 2014.

300 g quornfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 ägg
1,5 dl ströbröd
1 buljongtärning
1 dl vatten
1 msk kinesisk soja
valfria kryddor (gärna chipotle chili, det är grymt!)
salt och peppar
olja att steka i
ev. 1 msk potatismjöl (står dock inte på affischen, det är ett nytt tillägg i mitt ständiga experimenterande)

Hacka löken och vitlöken. Stek löken tills den blir mjuk och ha därefter i färsen och ev. kryddor som får steka med och få lite färg och konsistens. Blanda buljong, vatten och soja i en skål vid sidan av. Häll över färsen i stekpannan och stek tills att vätskan avdunstat.

Blanda undertiden ägg, ströbröd och ev. potatismjöl i en bunke vid sidan om. Låt stå och dra i någon minut och blanda därefter ner färsblandningen i ägg/brödröran. Blanda så att allt mixas, smaka av med salt, peppar och övriga kryddor du tycker behövs. Ha i ev. färska kryddor eller typ senap nu om du vill. Smeten ska vara lätt att hantera och inte för blöt. Ha i så fall i lite mer ströbröd. Om den är för torr, ha i stället i lite vatten.

Forma till biffar (ca 4-6 stycken) som du antingen steker i rejält med olja och smör i en stekpanna eller grillar tills de är knapriga.

DSC_1721 (1024x684)

, , , , , ,

2 Responses to Vegoburgare – Bloody Good Vegetarian BBQ Poster nr 1 + Recept

  1. Mella 1 februari, 2016 at 12:39 #

    Med senap är de här biffarna de absolut godaste jag har ätit!! 😀

Trackbacks/Pingbacks

  1. Grymma vegetariska hamburgare på quornfärs | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 19 juni, 2017

    […] det själv) poster med receptet så att det kan förevigas i ert kök, precis som det har i mitt. Checka in det inlägget här. Där hittar ni också länk till vart affischen går att […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes