Veganska pizzasnittar på Anammas veganska färdigpizzor

*I samarbete med Anamma*

Hej!

När Anamma bad mig hitta på något med deras nya veganska färdigpizzor så kände jag direkt att jag inte bara ville skriva någon sorts torr recension av pizzorna utan ändå försöka hålla mig till att laga något med dem.

Visst – hela poängen med att köpa färdigpizzor är ju typ att SLIPPA laga mat, men jag känner ärligt talat att det ju är ganska fantasilöst för en matbloggare som mig. Nog måste man kunna göra något kul med färdiga fryspizzor också? Och det gick absolut!

Resultatet blev dessa pizzasnittar som jag serverade som mingelmat på min sambos födelsedagsmiddag här i helgen. De funkade PERFEKT till bubblet innan maten och gick hem hos allaenvar, oavsett ålder och hur mycket vego folk var. Väldigt enkelt och får direkt de färdigköpta pizzorna att kännas lite lyxigare. Grönkålschips liksom? Vem gillar inte det?

Men, innan ni får receptet så behöver vi snacka lite om de här pizzorna. För vadå – har anamma släppt fryspizzor?! Och vadå, är de veganska?! Jajjamen! Nu är det ju inte de första veganska fryspizzorna i mataffären, men de har väldigt mycket annat för sig som gör dem sjukt värda ett köp. Dels är de klassiska. Vi snackar tacopizza och capricciosa liksom! Inget fuzz, bara precis det folk förväntar sig och gillar. De har till och med tagit fram en ny vegansk skinka till capricciosan. Osten är mild, gör sitt jobb och känns inte så värst vegansk, men behållningen är väl pizzans övriga overall pizzighet. Det smakar helt enkelt som helt vanliga, goda fryspizzor. Precis det man vill ha! De finns i dessa två större pizzor och två mindre avlånga pizzor, Vesuvio med bara tomat, skinka och ost och så även där en mexicana. De kostar runt 39 kronor styck och ligger på en 190 g för den lilla och 350 g för de stora.

Det är väldigt skönt att allt fler sådana här produkter dyker upp och gör det lättare och lättare att bete sig helt normalt trots att man äter veganskt. Att bara kunna vara lat även när man bryr sig om klimatet och djuren är ett säkert sätt att göra det attraktivare och lättare för folk. Och det är precis det som gör den stora skillnaden.

Nu, till recepten! Och jag vill uppmana er att vara kreativa här. Det går att ha nästan vilka tacotillbehör man vill på den mexikanska pizzan, och utöver den klockrena kombon med bearnaisesås på capricciosa så kan du ta ut svängarna ganska rejält. Det här var min tolkning, gör gärna din egen!

Tacopizzasnittar, 8 stycken

 • 1 Anamma Vegomexicana á 350 g
 • 1 dl havre eller soyafraiche eller yoghurt
 • 1 näve tortillachips
 • 1 stor tomat
 • 1 näve färsk koriander
 • 1 salladslök
 • 1/2 klyfta vitlök
 • 1 tsk limejuice
 • 2 tsk olivolja
 • salt och peppar

Gör så här:

 1. Börja med att slänga in pizzan i ugnen på 225 grader i ca 14-15 minuter, enligt anvisningar på paketet.
 2. Medan pizzan är i ugnen finhackar du tomat, vitlök, salladslök och koriander och blandar ihop med olivolja, limejuice, salt och peppar. Låt dra medan pizzan gräddar klart.
 3. När pizzan är färdiggräddad skär du den i åtta slicear, toppar varje med en tsk fraiche eller yoghurt, en msk salsa och sticker ner ett tortillachips. Servera genast!

Capricciosasnittar med grönkål och bearnaissås

Gör så här

 1. Börja med att fixa grönkålschipsen. Sätt ugnen på 180 grader medan du plockar av bladen från stammarna. Skölj dem och gnugga sedan in dem med olivolja, salt och peppar och bred ut jämt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i ugnen i ca 10 minuter tills de blivit krispiga.
 2. Om du ska göra egen bearnaisesås så kan du passa på att göra den nu!
 3. Höj värmen på ugnen till 225 grader och säng in pizzan i ugnen i 14-15 minuter, enligt instruktioner på paketet.
 4. När pizzan är klar så delar du den i åtta bitar. Lägg ett grönkålschips på varje del, ringla över bearnaisesås och toppa med groddar. Klart!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required

, , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes