Veganska lökringar

Det här är inget jätterecept, men gott är det. Och vem vill inte kunna göra sina egna lökringar?!

Det här med frityr är en lite klurig grej. Å ena sidan är det superonyttigt. Å andra sidan är det svingott. Och det verkar dessutom som om att alla friterade grejer man kan köpa på restauranger (tyckte åtminstone jag) har fett mycket bättre panering och blir väldigt mycket roligare än grejer man kan göra hemma. Fram tills jag upptäckte det här receptet så var det coolaste jag någonsin friterat typ hemmagjorda pommes eller sån där dubbelfriterad tapaspotatis.

Jag älskar lökringar, och ville verkligen kunna göra egna ringar till mina burgare hemma. Jag försöker dessutom att skära ner på alla onödiga ägg som jag käkar (palla industrin..), så jag ville gärna få fram ett recept utan ägg. (Visst är det intressant hur ofta folk slänger in ägg i allsköns olika recept för att få till en bättre konsistens, när lite vatten och potatismjöl funkar precis lika bra?).

Jaja. Here’s the recipe.

Jävligt Goda Lökringar

 • 2-3 stora gula lökar
 • 1 dl god öl
 • 1,5 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 msk maizena
 • Salt
 • Frityrolja

Blanda ihop alla ingredienser försiktigt i en bunke och låt dra i ca 20 minuter. Skiva löken i ca 1 cm tjocka ringar. Lägg ner ringarna i smeten och ta sedan upp dem en i taget. Skaka av överflödig frityrsmet och lägg dem direkt i den heta oljan. Fritera i en kastrull eller stekpanna med höga kanter på ca 160-170 grader tills de blir gyllenbruna. Fiska upp och lägg på en tallrik klädd med hushållspapper. Käka omgående!

På bilden snodde jag ihop en dipsås av srirachasås och astrid och apornas rökta vitlöksmajonnäs. Smarrigt värre.

, , , , ,

4 Responses to Veganska lökringar

 1. Sanna Hellstrom Kall 6 september, 2018 at 08:09 #

  Å tack för det frityr receptet ….

  Jag skulle pröva fritera mina veganska räkor och blandade ihop chiafrön (som fått svälla) med vetemjöl (+salt/peppar).

  Doppade räkorna i detta och nu såg dom ut som om dom var doppade i grodyngel … hahahahahah!!!!

  Gick helt klart att äta men skulle läst här först!!!!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Lyckad grillkväll för vegan, vegetarian, köttätare – Tala Ohm Yoga - 29 maj, 2017

  […] behagas. För vegetarianen, lökringar (oftast med ägg men vi har kört på det här receptet med öl istället för ägg här…för ölens skull alltså, inte veganens). Samt efterrätten som i det här fallet var […]

 2. Vego-blogg | Simona Ahrnstedt - 27 maj, 2015

  […] ni till bloggen? Jävligt gott heter den. Drivs av en kille som är så himla cool och inspirerande. Och recepten är helt […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes