Veganska Corndogs

Hej!

Som ni säkert vet så är jag en av coacherna och ambassadörerna för Veganuarikampanjen som drivs av Djurens Rätt här i Sverige under januari!

Veganuari syftar till att uppmuntra fler att utmana sig själva genom att testa att äta veganskt under januari. Om du signar upp på Veganuari.se så kommer du regelbundet få nyhetsbrev med en massa bra tips på hur du kan äta mer veganskt och jag, Johanna och Linda Byström kommer att hjälpa till att coacha er under månaden!

Som en del i det har både jag och Johanna ”Dotter” Jansson, känd från Melodifestivalen, spelat in varsin ”Mukbang” där vi äter en massa god vegansk mat och svarar på era frågor! Här kan ni hitta videon med Johanna, och här nedanför hittar ni videon med mig! Hon stod dessutom glatt som modell för bilderna på mina corndogs!

Vi åt en massa god mat, och flera av recepten kommer jag att publicera under Veganuari, men här kommer ett av dem i samband med videon. Veganska Corndogs! Och tro mig – det här vill ni INTE missa! Det var SJUKT gott :O

Corndogs är en väldigt amerikansk rätt, som jag ärligt talat aldrig hade smakat innan jag gav mig på att att laga dessa. Men herre jisses alltså! Det var så SJUKT mycket godare än vad jag hade kunnat tro!

Jag gjorde dem glutenfria då Sarah Mansouri som ansvarar för Veganuarikampanjen är glutenintollerant, så jag kan dessutom glatt informera om att dessa går PRECIS lika bra att göra på en glutenfri mjölmix som på vanligt vetemjöl!

Oumph är en av Veganuaris sponsorer, så jag använder deras nya ”The Banger” korv, som funkade GALET bra till detta. den är väldigt lik klassisk kokkorv och konsistensen blev perfekt när de friterades på detta sätt.

Absolut något ni borde testa nästa gång ni vill bjuda er själva eller era kids på ett väldigt svulligt och roligt festsnack eller en liten annorlunda take på varmkorv med bröd.

Veganska Corndogs, ca 12-16 st

 • 1 paket Oumph The Banger á 8 korvar
 • 2,5 dl majsmjöl
 • 2,5 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix (jag använde Sempers vanliga)
 • 2-2,5 dl havredryck (du vill att det ska vara en riktigt tjock smet, så ha inte för mycket vätska)
 • 1 dl kikärtsspad
 • 1 msk bakpulver
 • Salt och peppar efter smak
 • Rikligt med rapsolja till fritering
 • 12-16 st billiga ätpinnar eller tjocka trägrillspett

Gör så här

 1. Låt korvarna tina i rumstemperatur. Skär dem därefter i halvor (använder du någon annan sorts korv som inte är så lång som The Banger så kan du köra hela korvar).
 2. Blanda majsmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en stor bunke och rör om så allt blandas väl.
 3. Rör ner kikärtsspadet och tillräckligt mycket havredryck för att du ska få en riktigt tjock, men jämn smet. Du vill att det ska fastna rejält med smet på allt du doppar ner i den, så gör den inte för tunn.
 4. Häll över smeten i ett högt glas eller i en hög mixerskål så du kan doppa ner hela korven stående i smeten.
 5. Hetta upp en stekpanna eller gryta med höga kanter med ca 2-3 cm rapsolja i botten. Se till att du har en tillräckligt bred gryta så du kan lägga ner en hel ätpinne/grillspett på längden i den! Om inte får du byta gryta eller klippa av pinnarna lite.
 6. Trä korvarna på längden på spetten så träspettet går hela vägen genom korven, men du fortfarande har tillräckligt mycket spett kvar stickandes ut för att kunna hålla i dem.
 7. Doppa korvarna i smeten och snurra runt dem lite lätt när du drar upp så de täcks jämt av smeten. Lägg dem direkt ner i den heta frityroljan och låt dem fritera i ca 3-5 minuter tills de fått fin färg på alla sidor. Snurra runt dem mycket i början så smeten stelnar någorlunda jämt och inte plattas till på ena sidan. Detta blir lättare om du har gjort din smet riktigt tjock! Använd en tång för att snurra på korvarna i oljan och snurra i pinnen.
 8. Återupprepa tills alla korvar är friterade. Servera med ketchup eller srirachasås och amerikansk eller svensk senap! Ät genast, så fort de svalnat nog att bita i utan att bränna sig.

2 Responses to Veganska Corndogs

 1. Christian 31 december, 2020 at 06:24 #

  Ser fram emot att testa dessa i kväll!
  Undrar dock om Sempers mjölmix är vegansk? Det verkade inte så när jag kollade i butiken igår.

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 2 januari, 2021 at 03:33 #

   Är den inte? Vilken miss isf! :O Jag såg inget om det när jag kollade på paketet?

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes