Tre ruggigt goda toppings till korv med bröd

*I samarbete med Peas of Heaven*

Hej!

Hoppas allt är fint med er! För två veckor sedan skrev jag ju om Peas of Heavens nya veganska chorizo de kommit ut med, men då använde jag den till en gryta. Och ärligt talat. korvens absolut mesta och bästa plats är ju trots allt i ett bröd. Så nu när det är dags att snacka lite om Peas of heavens nya, riktigt smarriga bratwurst så tänkte jag att jag skulle passa på att ge er receptet på tre riktiga jävla dundertoppings till korv med bröd!

De här tre olika toppingsen har helt olika stories och alla är riktiga klassiker. Jag har försökt göra min egen twist på dem, men i grund och botten är det inget jag har hittat på utan smaker som du utan tvekan kommer stöta på igen på andra ställen. Men det är ju kul att veta hur man får till dem på bästa sätt tänker jag!

Först ett kort ord om Peas of Heavens nya vegokorvar dock! Även om Peas of heaven nuförtiden har en hel del olika typer av produkter så började de med vegokorvar, och jag skulle väl vilja hävda att det för för dem som de är mest kända. Nu har de kommit med två stycken lite lyxigare, mer kryddade och matigare korvar, en chorizo och en bratwurst. Jag tycker att de e supergoda och funkar verkligen grymt både i grytor och pastarätter, eller så här, stekta eller grillade i bröd. Bratwursten är pepprig och mustig och funkar perfekt med olika toppings då den är ganska neutral. Chorizon är lite hetare och funkar finemang med andra lite kryddigare toppings och smaker.

Men nu till toppingsen. Det är tre stycken som du kan se. En upphottad klassiker med bostongurka, knaperstekt peacon (Peas of heavens eget veganbacon, du kan dock använda vilket vegobacon som helst om du inte får tag i detta), ostsås och majjo. En New Yorker med stekt lök, surkål, chips och amerikansk senap och sist en koreansk korv med kimchi, gochujang, koriander och picklad lök. Alla tre är riktiga smashers och väl värda den lilla extra kostnaden och tidsinvesteringen för att få ihop dem istället för att bara köra ketchup och senap!

Så vad väntar du på? Ut och köp på dig lite korvar, toppings och tillbehör och bjud sedan polarna på en dundermiddag! Eller kanske sno recepten och starta restaurang? Jag gör det väldigt lätt för dig här 😛

Klassiker på steroider, 4 korvar

Gör så här

  1. Börja med att steka peaconet. Tärna det fint och stek knaprigt i rapsolja. Fiska upp ur stekpannan och lägg för att svalna på lite papper.
  2. I samma stekpanna som du stekte peaconet så börjar du steka korvarna, stek på medelvärme på alla sidor tills de fått fin färg. Rosta korvbröden genom att öppna dem och hänga dem på kanten av stekpannan.
  3. Medan du steker korvarna så river du ner osten i en kastrull och blandar med havregrädde. Rör om kontinuerligt på medelvärme tills osten smält och blandats med havregrädden. Var försiktig så det inte bränns. Ostsåsen behöver vara varm och röras konstant för att inte skära sig, men om den skär sig är det bara att börja röra igen och värma upp på nytt så går den ihop.
  4. Lägg de stekta korvarna i brödet, häll försiktigt över den smälta ostsåsen, toppa med bostongurka och BBQ sås och avsluta med knaperstekt peacon. Ät genast!

New Yorker, Jävligt Gott Style, 4 korvar

  • 1 paket Peas of Heaven Perfect Bratwurst, 4 korvar
  • 4 goda korvbröd (jag gillar Korvbrödbagarens Durumbröd! De är veganska också.)
  • 4 msk tryffelmajjonäs (ta vanlig majonnäs och blanda med lite tryffelolja om du inte har tryffelmajonnäs, du kan göra egen vegansk majo enligt det här receptet)
  • 1 flaska amerikansk gul senap
  • 1 näve lättsaltade potatischips
  • 1,5 dl surkål
  • 1 stor gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 nypa färsk persilja
  • Salt och peppar
  • Rapsolja till stekning

Gör så här

  1. Blanda ihop din tryffelmajonnäs om du inte köpt färdig tryffelmajo.
  2. Skala och skiva löken och paprikan. Hetta upp en stekpanna och stek löken och paprikan i lite rapsolja, med salt och peppar tills löken och paprikan mjuknat och börjat få lite färg. Hacka persilja och rör ner i pannan precis sista sekunderna och häll upp grönsakerna i en skål.
  3. Stek korvarna i samma panna som du nyss stekte löken tills de får fin färg på alla sidor. Rosta korvbröden genom att öppna dem och hänga dem på kanten av stekpannan.
  4. Krossa chipsen grovt.
  5. Lägg korvarna i de nyrostade korvbröden, toppa med först majonnäs, sedan rikligt med senap, sedan surkål, lök och paprikaröran och sist chipsbitar.

Koreansk dunderkorv, 4 korvar

  • 1 paket Peas of Heaven Perfect Bratwurst, 4 korvar
  • 4 goda korvbröd (jag gillar Korvbrödbagarens Durumbröd! De är veganska också.)
  • 1 burk kimchi (en version utan fisk, kolla noga på burken i butiken)
  • 1 flaska gochujang (koreans BBQ sås, finns att köpa i asiatiska hyllan i vanliga matbutiker)
  • 4 msk vanlig majonnäs
  • 1 liten rödlök
  • 1 halv färsk lime
  • 1 näve färsk koriander

Gör så här

  1. Börja med att skala och skiva rödlöken tunt. Pressa över limejuice och massera försiktigt in juicen i löken med händerna. Låt dra i ca 15-20 minuter.
  2. Stek undertiden korven tills de får fin färg på alla sidor. Rosta korvbröden genom att öppna dem och hänga dem på kanten av stekpannan.
  3. Finhacka koriadern.
  4. Lägg korven i de rostade bröden, börja med att toppa med gochujang, majonnäs, kimchi, inlagd lök och sist finhackad koriander. Njut!

, , , , , ,

2 Responses to Tre ruggigt goda toppings till korv med bröd

  1. Jenny 8 november, 2019 at 05:13 #

    Det enda problemet med de här recepten är att jag inte kan bestämma mig för vilket jag vill testa först! Tror det blir antingen den tyska eller koreanska varianten. Tryffelmajo eller kimchi… Smaskens!

  2. Anna 7 november, 2019 at 08:21 #

    Tack för inspirationen! Så gott det ser ut!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes