Tre grymma veganska frukosttips!

I samarbete med Planti

Hej!

Jag hoppas allt är fint med er! Idag är jag väldigt glad över att kunna presentera ett nytt samarbete med Planti! Många av er känner säkert igen namnet, men kanske inte de här nya förpackningarna som släpptes bara för någon vecka sedan.

De gör helt fantastiskt goda veganska alternativ till yoghurtar, creme fraiche och grekiska yoghurtar och jag är superglad över att i ett gäng inlägg framöver ha teamat upp med dem för att visa hur vi kan laga en massa god vegansk mat tillsammans!

En grej jag tycker är lite extra bra är det faktum att Planti ägs av Kavli, som i sin tur ägs av Kavlifonden, en stiftelse som delar ut hela sitt överskott till välgörenhet! Det innebär att om du köper Planti så går vinsten inte ner i ägarnas fickor utan delas ut till organisationer som bland annat BRIS, Min Stora Dag och Barncancerfonden! Hur bra är inte det?

Först ut en en frukostspecial där jag ger er tre supergoda varianter på veganska frukostar med grund i Plantis soygurts. Spana in videon här nedanför, eller följ recepten så kan jag garantera att du inte kommer behöva välja mellan att äta gott och göra gott till frukost heller! Ett väldigt enkelt och bra sätt att sänka sitt klimatavtryck och att göra lite fler djur gladare 🙂

Plantis soyghurts finns i fyra olika smaker; naturell (som också är osötad), vanilj, jordgubb och mango!

Soygurtbowl (1 bowl)

  • 2,5 dl Planti Soygurt valfri smak
  • 1 dl granola eller müsli för mättnad och kolhydrater
  • 1 dl valfria bär, dadlar eller russin, för lite naturlig sötning
  • 1 msk rostade sesamfrön, solrosfrön, chiafrön eller pumpafrön för mer protein och nyttiga mineraler
  • 1/2 msk kokosflarn för lite extra krisp

Gör så här

  1. Häll upp soygurt i en skål och toppa med valfria ingredienser. Följ gärna mina rekommendationer ovan!

Jordgubbs, basilika och lime smoothie (2 st)

  • 5 dl Planti Soygurt Jordgubb
  • 150 g färska eller frysta jordgubbar
  • 1 banan
  • 1/2 kruka basilika
  • juice från 1/2 lime

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i en mixer eller blender och mixa till en slät smoothie. Drick med sugrör!
  2. Funkar perfekt att ha som bas till en smoothiebowl som du toppar enligt ingredienserna till bowlen ovan för extra lyx.

Superfluffiga amerikanska pannkakor, 2 portioner

  • 3 dl vetemjöl (eller glutenfri mjölmix för glutenfritt alternativ, det är faktiskt det jag använder i videon och på bilderna!)
  • 1,5 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1-2 msk socker
  • 3 dl Planti Naturell Soygurt (det går att använda vanilj också om man vill ha vaniljpannkakor! Minska då mängden socker i receptet då denna redan är sötad)
  • 1 dl kikärtsspad
  • 2 dl färska blåbär (valfritt!)
  • Margarin till stekning

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpluver, socker och salt i en bunke.
  2. Rör ner soygurt och kikärtsspad och vispa till en slät smet.
  3. Rör försiktigt ner blåbären i smeten så de fördelas jämt, men inte spricker.
  4. Stek pannkakorna, ca 1 dl smet i taget i en stekpanna på medelvärme i rikligt med margarin. Se till att pannkakorna blir genomgräddade, då de blir väldigt tjocka och fluffiga!

4 Responses to Tre grymma veganska frukosttips!

  1. Jakob Andersson 22 mars, 2021 at 07:15 #

    Supergoda pannkakor! Toppade endast med banan och lite agavesirap.
    Barnen gillade dem med.

  2. Malin Svala 21 mars, 2021 at 07:04 #

    Hej!
    Jag undrar om man inte ska vispa kikärtsspadet fluffigt innan man blandar det pannkakssmeten?

    • Jakob Andersson 22 mars, 2021 at 07:13 #

      Det är ett knep jag läst mig till i amerikanska pannkakor, för att få fluffigare pannkakor. Jag har provat det men känner inte att det ger någon större effekt som är värd besväret.
      I det här receptet tror jag det är helt onödigt.

  3. Sara 20 mars, 2021 at 10:32 #

    Roligt med frukosttips. Testade pannkakorna. Fick högt betyg av barnen, de bästa pannkakorna i världen enligt dottern. Hoppas på fler frukosttips, tips på snacks och snacksbricka framöver.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes