Superenkel krämig pasta pesto

I samarbete med Planti

Ibland måste mat inte vara svår att laga för att vara god. På riktigt alltså. Skit i alla pretentioner och överdrivna recept. Ska man laga god mat en helt vanlig tisdag så måste det ibland vara löjligt enkelt. Men – det betyder inte att det inte kan vara jävligt gott!

Det är här verkligen ett sånt recept. Det är typ inga ingredienser alls. Du kan anstränga dig lite mer om du inte vill köpa färdig pesto, eller inte får tag på färdiggjord vegansk pesto, men i övrigt…? Alltså, det här räcker. Du behöver inte göra mer än så här. Det blir löjligt gott ändå, och ibland behöver man inte mer än jävligt goda kolhydrater för att bli lycklig.

Jag har använt mig av Plantis fantastiska Cooking Fraiche för att få till den där perfekta krämigheten i såsen utan att behöva använda mig av ko-mejerier. Det går HUR bra som helst. Plantis Cooking Fraiche är krämig, syrlig och håller superbra för att kokas. Låt den koka med i 2-3 minuter och späd med lite vatten. Det är allt som behövs. Ja den är nästan FÖR krämig, därav lite vatten för att få till bästa möjliga textur. Hur bra är inte det?

Jag ger dig faktiskt två versioner av samma recept här. En gjord på färdig vegansk pesto och en gjord på basilika och vitlök om du mot förmodan inte skulle vilja använda färdig pesto eller inte får tag i det. Bägge blir hur goda som helst!

Krämig pasta pesto, 4 portioner

  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 g vegokött
  • 1 burk Planti Cooking Fraiche á 2 dl
  • 2 dl vatten
  • 1 burk vegans pesto á 150 g
  • 200 g körsbärstomater
  • 500 g valfri pasta
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja till stekning

Alternativ istället för färdig vegansk pesto

  • 2 krukor färsk basilika
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Börja med att skala och skiva lök och vitlök. Skär tomaterna i halvor.
  2. Om du inte har färdig pesto så mixa ihop basilika, 2 klyftor vitlök, olivolja, salt, peppar och Planti Cooking Fraiche till en slät kräm. Om du har färdig vegansk pesto – hoppa över detta steg.
  3. Sätt på pastan och börja koka i rikligt saltat vatten.
  4. Hetta upp en stekpanna och fräs lök, vitlök och vegokött tills löken är mjuk och vegoköttet fått färg.
  5. Slå i antingen Planti Cooking Fraiche och färdig vegansk pesto eller din basilika och cooking fraiche blandning i pannan med lök och vegokött och koka upp. Låt koka tills pastan är klar.
  6. Spara 1-2 dl pastavatten och häll av pastan när den är rejält al dente.
  7. Vänd ner pastan och de halverade tomaterna i pastasåsen. Rör om så allt blandas och späd efter behov med pastavatten. Servera omgående.
No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes