Stort test av Felix nya vego färdigrätter!

IMG_0824 (1)

Vegokoll och Tidningen Vego fotar frenetiskt Coconut Bean Curryn. 😀

Hej!

De senaste fyra dagarna har jag legat i hårdtestning av Felix Veggie, de fyra nya vegetariska och veganska färdigrätterna från Felix, och här kommer domen!

Jag brukar verkligen VÄLDIGT sällan käka färdigmat av det här slaget annars. Till väldigt stor del för att jag helt enkelt aldrig skaffade mig vanan iom att jag varit vego hela mitt vuxna liv och det aldrig funnits något gott att köpa. Falafel Marrakesh är supertrist, och jag räknar liksom inte fryspizza (för det har jag ätit massor av). Men, när Felix hörde av sig och undrade om jag ville testa dessa så svarade jag ja på stört. För även om jag inte har vanan inne, så är det en produkt som behövs. Om fler ska vilja/kunna äta vego så måste det vara så enkelt som möjligt. Du ska kunna vara lat/stressad/trött och ha alternativet att käka hyfsat okej mat även om du inte vill äta djur. Så en applåd för Felix!

IMG_0919

Halloumi Hot Pot är en kokosnöt och myntadoftande gryta som serveras med ris. Det är dock ganska lite ost, så den gjorde inte jättestort intryck enligt mig. Rätterna funkar dock väldigt fint som en snabblunch i sin lilla låda. Det är bara att värma, röra och äta!

Men, till den stora frågan då. Hur smakade det?

Gott! Jag är faktiskt mycket positivt överraskad. Alla fyra färdigrätterna är riktigt goda. Halloumi Hot Pot och Mexican Rice Bowl är lakto-ovo vegetariska och Coconut Bean Curry och Chipotle Chili är veganska. Smakmässigt är det ingen skillnad alls på kvalitén mellan de veganska och de lakto-ovo vegetariska rätterna. De är dock allesammans grytor som serveras i en enda stor skål tillsammans med sina kolhydrater, och de är alla typ bönbaserade, så variationen ligger egentligen främst i kryddningen.

Bäst tyckte jag om Mexican Rice Bowl. Den var ganska stark, fick en fin konsistens av tomatsåsen och osten som blandades och var överlag bara jättegod. Näst bäst var Coconut Bean Curryn som hade en supersmarrig gröncurrykryddning. Chipotlen serverades med potatis, vilket jag kanske inte hade valt som alternativ och Halloumi Hot Pot var lite som en snäppet mjäkigare variant av Bean Curryn, fast med ost, vilket kändes lite onödigt när den veganska curryn var godare!

IMG_0963

Coconut Bean Curry kom som nummer två på min lista. Här med lite stekt Oumph och lite grönt. Då blev det en riktigt smarrig middag!

Alla fyra rätterna gör sig fint ätna direkt ut ur skålen som de kommer i, men de lyfter verkligen rejält om man tar sig tiden till att till exempel steka lite oumph vid sidan av och riva över lite koriander eller persilja. Då blir det ju inte riktigt färdigrätter, men å andra sidan lyfts de plötsligt upp och blir riktigt fullvärdiga middagsalternativ. Jag käkade dem både idag och igår med oumph till middag och kände mig inte alls missnöjd.

Så, allt som allt, en mycket lyckad satsning av Felix, och en stor och god present till alla oss hungriga och stresasde vardagsvegos!

OBS. Det här inlägget är ett samarbete med Felix, men jag står helt och 100 % själv för mina åsikter. OBS

IMG_0827

Chipotle Chilin var faktiskt inte så värst stark, men smakade gott av den rökiga chipotlen. Däremot så var det väldigt mycket potatis och morot i den, vilket jag tyckte gav den en ganska trist konsistens. Inget jag kommer köpa igen.

IMG_0882

Och här har vi vinnaren! Som ni kan ses öppnas i videon här ovan. Riktigt smarrig, kryddig och med god och krämig ost i, för oss som gillar sånt. Den här KOMMER jag köpa igen!

, , , , , , , , , ,

One Response to Stort test av Felix nya vego färdigrätter!

  1. Skogsrået 28 februari, 2016 at 07:19 #

    Jag har provat halloumicurryn och chipotlechilin. Håller med om att osten var meningslös i den första, det var så få ostbitar att de lika gärna hade kunnat strunta i den och gjort rätten vegansk istället, men rätten i sin helhet var ändå god. Chipotlechilin tycker jag var helt okej smakmässigt men lite för såsig, jag kommer att köpa den igen men troligen äta den till lite ris. Det är verkligen schysst att det börjar dyka upp lite vegetarisk mikromat, skönt för de där lata dagarna när matlådorna i frysen är slut, eller som idag när all energi går åt till att ta hand om ett dundersjukt barn.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes