Sashimi Poké – Ny vegansk pokébowl på Oh Poké, signerad Moi!

*I samarbete med Oh Poké*

Hej!

Som ni kanske vet så har jag ett samarbete med restaurangkedjan Oh Poké! Ungefär var annan månad tar jag fram en ny vegansk Poké Bowl till deras meny och nu är det dags för en ny bowl! Tidigare så hade vi Ceviche Poké, och nu ger jag er Sashimi Poké! Där den tidigare var inspirerade av den peruanska sashimin är denna inspirerad av det japanska köket och löst på idén om sashimismaker.

Denna pokébowl är mildare i sina smaker, med fokus på umami, sälta och sötma. Istället för mango har vi melon, och bredvid den veganska laxen från Vegan Seastar så har vi också sojamarinerade tofubitar och marinerade böngroddar som ger sälta och textur till bowlen. För att göra det mer umamirikt och havsbetonat så har jag också slängt in sjögrässallad och furikakekrydda. Allt som allt är det en riktigt smarrig och fräsch bowl!

Ni hittar den på alla Oh Pokés restauranger, och med hjälp av receptet när nedan så kan ni också göra den själv hemma om ni skulle vilja. Oh Poké är anslutna till ett gäng olika take away tjänster så om ni inte har möjlighet att ta er förbi så funkar det perfekt att beställa hem till hemmajobbarlunchen eller för en snabb och god middag!

Här är receptet:

Sashimi Poké, 4 bowls

Toppings per bowl

  • I botten, 2 dl sushiris, kokt enligt instruktioner på paketet
  • Toppings i små högar:
    • 2 msk snabbpicklade böngroddar (se recept nedan)
    • 2 msk picklad rödkål (se recept nedan)
    • 1 msk hackad salladslök
    • 1/2 dl tärnad marinerad tofu (se recept nedan)
    • 2 msk sjögrässallad (jag använde denna sort)
    • 1/4 skivad avocado
    • 1 msk inlagd ingefära
    • 1/2 dl tärnad nätmelon
  • I mitten av skålen: 1 dl tärnad vegansk lax från Vegan Seastar
  • Toppa med:
    • Furikake
    • Srirachamajo
    • Jpansk sojasås efter smak.

Marinerad tofu

  • 400 g fast naturell tofu
  • 1/2 dl japansk sojasås
  • 1/2 dl risvinsvinäger
  • 1 msk mirin
  • 1 tsk sesamolja
  1. Pressa ut vätskan ur tofun genom att lägga i press i 30 min.
  2. Tärna tofun i ca 7x7x7 mm stora tärningar. Lägg tärningarna i en marinad bestående av sojasås, risvinsvinäger, mirin och sesamolja. Låt marinera för minst 1 timme, gärna över natten. Servera rå.

Picklade böngroddar

  • 100 g färska böngroddar
  • 2 msk risvinsvinäger
  • 2 msk japansk sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  1. Låt böngroddarna marinera i sojasås, risvinsvinäger och sesamolja i 1 timme. Använd råa.

Picklad rödkål

  • 100 g rödkål
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk ättika
  • 3 msk socker
  • 1 krm salt
  1. Blanda vatten, ättika, socker och salt och koka upp.
  2. Skölj och strimla vitkålen.
  3. Häll lagen över vitkålen i en bunke eller glasburk och låt dra i minst en timme. Klart!

, , , , ,

One Response to Sashimi Poké – Ny vegansk pokébowl på Oh Poké, signerad Moi!

  1. Rebecca 22 maj, 2020 at 04:20 #

    Alltså så gott det ser ut!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes