Så här snyggt kan man servera kikärtsgryta

Första gången jag testade att bjuda någon annan på mitt vid det här laget klassiska lunchrecept, kikärtscurry med körsbärstomater.

Gick hem mycket väl med skivade baguetter och en god sallad.

Receptet för sex personer ser ungefär ut så här:

3 burkar kikärtor á 400 g st.
3 burkar konserverade körsbärstomater med tomatsås
3 klyftor hackad vitlök
2 cm färsk hackad ingefära
1 urkärnad och hackad röd chilli
curry, kanel, kardemumma och kryddnejlika att krydda med (eller vilka kryddor du nu har hemma som är goda)
Salt och peppar.

Skölj av kikärtorna och hacka allt som ska hackas. Stek löken, chillin och ingefära i lite olja. Krydda och stek kikärtorna tillsammans i pannan i någon minut så allt blandas. Häll allt i en kastrull som rymmer lite mer än stekpannan. Ha i tomaterna och koka i 10 minuter. Salta och peppra. Servera!

, , , , ,

2 Responses to Så här snyggt kan man servera kikärtsgryta

  1. Marie 27 februari, 2011 at 03:06 #

    Intressant. Aldrig ätit någon liknande rätt men det låter himla gott. Älskar soppor och grytor men gör det alltför sällan. Kanske man borde prova denna då:)

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 28 februari, 2011 at 02:48 #

      Gör det Marie! Fördelen med den här är att den går sjukt fort att laga, men då den har ganska få ingredienser så är smaken ganska beroende av att du har goda saker i den. Välj kryddor du gillar och ha bra kvalitet på kikärtorna och tomaterna så blire finemang.

      Tack för de fina orden:)

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes