Påskmats Cookalong – laga mat live med Jävligt Gott!

Hej!

För någon vecka sedan körde jag en livesänd, väldigt spontan cookalong från min köksstudio när jag lagade lunch. Den blev väldigt populär och gav mig lite mersmak på att se om jag kunde göra något mer av det hela.

Som en lycklig slump blev jag här i veckan också kontaktad av en av grundarna bakom sociala mediaplattformen Boon.tv som undrade om jag var sugen på att testa deras verktyg. Boon är en en plattform som gör det möjligt för kreatörer, utbildare och, ja lite vem som helst, att skapa livesända event som man kan ta betalt för. Antingen genom att sälja platser till livesändningarna en i taget, eller genom en prenumerationsmodell där du som tittare betalar en liten slant varje månad och får tillgång till alla livesändningarna både live och inspelade i efterhand.

Grejen är det att det är ganska mycket jobb för mig som kock att styra upp en livesändning. Det kanske inte verkar så för den som tittar, då allting ju sker live och jag inte behöver klippa och redigera så mycket. Men för att en livesändning ska bli riktigt bra så behöver jag förbereda en hel del genom att ge er inköpslistor så vi kan laga maten ihop och se till så att allting är väl förberett så det går enkelt och smidigt att laga maten. Det blir mycket lättare för mig att göra detta så bra som möjligt om jag kan få lite betalt för det hela. Plus att det ger mig en ny intäkt under Corona!

Kontentan

Ja, nog med bakgrund. Kontentan är att jag helt enkelt tyckte att lösningen med Boon lät klockren! Det ger mig en möjlighet att börja livesända cook alongs regelbundet och kanske få betalt för det, vilket känns som en superbra grej nu i Coronatider. Vi kan laga mat tillsammans och det blir förhoppningsvis både en intäkt för mig och kul för oss alla!

Jag tänker alltså att vi här under de kommande månaderna ska testa att börja köra regelbundna cook alongs! Mitt mål är att köra en i veckan, ömsom på lunchen och ömsom till middag. Nu när många jobbar hemifrån är jag säker på att vi är flera som lagar lunch hemma och vi kan försöka göra något roligt och bra av det.

Jag kommer att lägga upp det som en prenumeration där du helt enkelt får tillgång till alla cookalings live, och inspelade för att se på i efterhand (om du till exempel vill laga rätten tillsammans med mig fast på dina egna villkor och när du vill. Enda skillanden är att det inte finns någon livechat). Det kostar 69.- i månaden och jag hoppas att det känns rimligt!

Ni signar upp er här! Där hittar ni också information om alla kommande inbokade cookalongs. När du har signat upp dig på en session så får du inköpslistan skickad till dig!

Påsk Cookalong!

Jag tänkte att vi skulle börja genom att slå på stort och förbereda vårt påskbord tillsammans!

Vi kommer laga påskmat ifrån min kobkbok Vegansk Husmanskost och på dessa 90 minuter kommer du att hinna med alla förberedelser du behöver inför helgens påskbord och förhoppningsvis hunnit få lite tips inför hur du ska få allt att bli perfekt när det gäller! Om du inte har kokboken får du enklast tag på recepten via appen med samma namn!

Vi kommer att laga:

 • Tre sorters vegosill på aubergine
 • Morotslax
 • Skagenröra
 • Nötstek med rödvinssås
 • Ägghalvor
 • Grönkålspaj

Inköpslista får du när du paxat din plats på livesändningen!

, , , ,

2 Responses to Påskmats Cookalong – laga mat live med Jävligt Gott!

 1. Gittan 5 april, 2020 at 08:45 #

  Hejsan!
  Först så tack för alla smarriga veckomenyer. Mycket inspiration får man verkligen!
  Men när jag skulle titta på receptet för morotslaxen, så kom dhal upp istället. Blivit nåt fel??

  Mvh Gittan

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 6 april, 2020 at 11:44 #

   Hej!

   Ja, jag missade länkarna. Men alla rätterna i nyhetsbrevet finns i appen och boken Vegansk Husmanskost, det skriver jag i introtexten till veckomenyn!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes