Omelett med skånsk senap och svarta bönor

Ibland snubblar man bara över en smakkombination som visar sig vara en total överraskning. Det här var precis en sådan, i ordets positiva bemärkelse. Efter att min svåger stått och ordat i köket om hur han kusin allt lärde honom konsten att ha en sträng senap i omeletten ”för att få en så där lite spännande smak på den” blev jag inspirerad och rörde ihop den här varianten. Vi hade svarta bönor kvar sedan gårdagen och jag tog mina favorit allt-i-allo-kryddor, cayennepeppar och herbes provencale.

Grundreceptet på min på omelett hittar ni här, och så här gjorde jag den här gången:

Omelett med skånsk senap och svarta bönor 1 pers

3 ägg
1 tsk skånsk stark och söt senap
1 dl svarta bönor
½ tsd herbes provencale
1 krm cayennpeppar
Salt och vitpeppar

Börja med att torrsteka bönorna med kryddorna i någon minut så att de blir fasta och tar smak av kryddorna. Häll omelettsmeten direkt i samma panna. När omeletten hamnat i pannan, klicka ner senapen spritt över hela och rör runt lite. Salta, peppra och låt smeten stelna något. Häll ner bönorna över halva omeletten, låt stelna nästan helt och vänd därefter omeletten på mitten som på bilden. Ät direkt.

, , ,

One Response to Omelett med skånsk senap och svarta bönor

  1. Karin 8 januari, 2021 at 12:40 #

    Bästa omeletten jag gjort!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes