Mozzarellatoast med svarta bönor och tomatsalsa

Det här var en snabbimproviserad rätt för ett kvällsmanglarmöte jag hade på jobbet. Göttans blev det, fast jag fick salta en hel del i efterhand, så mitt tips är att om du har en kvart extra så låt bönorna marinera lite för att dra på sig lite mer smak än vad jag han med att göra. Allt som allt tog det väl ca 30 minuter att sno ihop, men om man är två och/eller har en snabbuppvärmd ugn så går det fortare.

Mozzarellatoast med svarta bönor och tomatsalsa, 2 personer

2 ciabattabröd
2 mogna tomater
1 mogen avocado
1  klyfta vitlök
1/2 röd chilli
1/2 rödlök
1 burk svarta bönor á 400 g
1/2 kruka koriander
Juice från 1 lime
1-2 msk olivolja
250 g mozzarella
Salt och peppar

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Skölj av bönorna i ett durkslag, och låt dem därefter dra med lite koriander, vitlök, en skvätt olja, salt och peppar i en skål i ca 10 minuter. Hacka därefter tomaterna, avocadon, löken, vitlöken, chillin och resten av koriandern i bitar och blanda i en skål tillsammans med olivolja, lime, salt och peppar. Rör om så allt blandas.

Skär ciabattorna i halvor, fördela bönorna över brödskivorna, och riv mozzarellan över i grova bitar. Salta och peppra lite mer för smakens skull. Gratinera i ugnen i 5-10 minuter beroende på hur mycket färg du vill att osten ska få. Servera varma med en stor slev salsa vid sidan av.

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vegetarisk veckomatsedel för vecka 7 2016 | Middagstips & enkla recept på vardagsmat - 17 februari, 2016

    […] att ha i lite chili, eller kanske lite gulcurry för en spännande och annorlunda variant. Tisdag: Mozzarellatoast med avocadosallad. Det här receptet hittade jag på för ett par år sedan när jag skulle laga en snabblunch till […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes