Havshalloumi

IMG_7744 (1024x765)

Det här receptet har jag suttit och hållit på i nästan ett och ett halvt år och väntat på rätt tillfälle att dela med mig av det. Det har liksom känts lite för… basic. Men men, nu fick jag en förfrågan efter halloumirecept och det här var det enda jag hade på rak arm att dela med mig av.

Tanken med det var att fixa någonting som jag kunde käka när de andra vräkte i sig skaldjur av något slag förra sommaren. Så, mat-wiss som jag är (höhö) så slängde jag ihop det här receptet. Det blev fint vill jag minnas, och såg onekligen gött ut tillsammans med vårt greklandsblåa porslin mot de väderbitna träplankorna. Till det hela käkade vi dillkokt färskpotatis och hemmagjord aioli.

Gillar du det här receptet? Fler Vego-BBQ recept och en massa bra tips finns i min nya webbkurs ”Att Grilla Vegetariskt” som jag släppt tillsammans med SvD.

Kursen innehåller:

  • Instruktionsvideos och steg för steg bilder
    Enkla och smarta grilltekniker som hjälper dig att grilla allt i från grytor och till pizza
  • Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket
  • Hur du får ut det bästa ur nya produkter som vegokött och växtbaserade mejerier
  • Hur du grillar olika sorters grönsaker för bästa resultat
  • Recepten i kursen innehåller instruktioner för både vegansk och lakto-ovo tillagning

Köp kursen här!

Havshalloumi, 2-3 portioner

1 paket halloumi á 200 g
juice från 1/2 citron
2 msk tångcaviar
ett knippen finhackad färsk dill
salt och peppar
1-2 msk olivolja

Skiva halloumin i typ halvcentimetertjocka skivor (eller vad du nu gillar) och låt dem marinera en timme i en plastpåse tillsammans med de andra ingredienserna. Fem minuter innan maten ska serveras så häller du ut innehållet i en het stekpanna och steker halloumin tillsammans med marinaden så att den blir knaprig och gyllenbrun.

Servera genast, gärna med typ aioli och färskpotatis som vi gjorde, eller med hollandaisesås och något annat smarrigt.

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required



, , , ,

3 Responses to Havshalloumi

  1. petteri 16 mars, 2014 at 02:19 #

    ser ju supergott ut! kanske lite sallad till också ?

  2. olivia 25 februari, 2014 at 08:57 #

    men herregud så gott! älskar halloumi! och det där ska provas snarast!

  3. Fie 25 februari, 2014 at 12:30 #

    Var får man tag i tångkaviar?

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes