Grillad ananas med chokladsås, chili och koriander

*Det här inlägget är ett samarbete med TZAY*

Hej!

Hoppas allt är bra med er! Jag har så sjukt mycket på gång just nu så huvudet nästan bara snurrar runt i ring på mig. Men jag försöker hålla i hop så gott jag kan! En stor bidragande faktor till att jag faktiskt HÅLLER ihop just nu med allt som händer heter Manuela Fredriksson och är min nya praktikant/oumbärlig projektledare och idéspruta nr 1!

Jag satt och kände för några veckor sedan att mitt liv med Jävligt Gott började bli väldigt svårt att få ihop med allt som pågick så jag tog tag i mig själv och började (som de flesta väl gör nu förtiden) genom att sondera terrängen på facebook. Jag frågade helt enkelt ifall någon visste om man ens FICK anlita en praktikant som när man driver egen firma som jag gör med Jävligt Gott. Efter en hel del information från ett gäng pålästa människor kring hur reglerna såg ut (vilket inte gjorde mig så värst mycket smartare eller närmare mitt mål…) så klickade det dock till och Manuela, en person som jag känt sen waaaaay back från ett annat liv mer eller mindre hörde av sig och meddelade att hon just nu var mellan jobb och gärna hoppade in på stört om jag behövde hjälp. Till saken hör att hon dels var inskriven på arbetsförmedlingen för stunden så hon faktiskt var berättigad till en RIKTIG avlönad praktik, och att hon överlag är ett riktigt projektledargeni (nämnde jag att hon projektlett MUSIKHJÄLPEN!?!).

Slitna med glada på väg hem från Grill SM! Manuela var min ständigt närvarande sociala medieredaktör samt allt i allo på plats!

 

Jag var väl lite tveksam den första veckan. Kan det här verkligen vara på riktigt? Inte kan jag ha haft sån här tur? Men efter att hon ganska snart läst lusen av mig för att jag var så dålig på att delegera saker till henne och hon började leverera mervärden på löpande band så stillades min oro. Jag har hittat en pärla! Nu ska jag bara lyckas omsätta så mycket så jag har råd att behålla henne efter praktiken tar slut… :S Men två hjärnor jobbar bättre än en så det känns inte helt omöjligt!

Anledningen till att jag berättar det här nu är för att ett av hennes första uppdrag var att hjälpa mig att styra upp middagen med TZAY som jag nu skrivit om i några inlägg här på bloggen. Hon gjorde allt ifrån att hjälpa mig att hacka grönsaker till nudelsalladen till att handla nytt porslin på IKEA, panikshoppa vinet (som vi andra alla antagit att någon annan skulle köpa!) och överlag bara vara en klippa. Så klart var hon en given gäst kring middagsbordet också!

Det här är sista inlägget från den middagen och självklart bjuder jag då på efterrätten. Den här rätten är inspirerad av en upplevelse jag hade på förra årets Grill & BBQ SM där en av sponsorerna bjöd just på en grillad ananas med en choklad och chiliglaze. Den var sjukt god och jag har försökt återskapa den så gott jag kunde här!

Gillar du det här receptet? Fler Vego-BBQ recept och en massa bra tips finns i min nya webbkurs ”Att Grilla Vegetariskt” som jag släppt tillsammans med SvD.

Kursen innehåller:

 • Instruktionsvideos och steg för steg bilder
  Enkla och smarta grilltekniker som hjälper dig att grilla allt i från grytor och till pizza
 • Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket
 • Hur du får ut det bästa ur nya produkter som vegokött och växtbaserade mejerier
 • Hur du grillar olika sorters grönsaker för bästa resultat
 • Recepten i kursen innehåller instruktioner för både vegansk och lakto-ovo tillagning

Köp kursen här!

Grillad ananas med chokladsås, chili och koriander, 4 portioner

Ingredienser:
Ananas:
 • 1 mogen färsk ananas
 • 1 dl färsk hackad koriander
 • juice från 1/2 lime
 • 1 tsk socker
Chokladsås
 • 1 dl havregrädde
 • 1 dl kakaopulver
 • 1 dl strösocker
 • 1/2 färsk hackad chili
 • 1 nypa salt
Servering
 • 1 paket vegansk vaniljglass
 • några kvistar färsk koriander
 • Flingsalt
 • Chiliflakes

Gör så här:

Ananasen:
 1. Skala ananasen och skär den i hälften, skär ut stammen och skär därefter halvorna i ca 1 cm tjocka skivor
 2. Blanda skivorna med övriga ingredienser i en påse och låt marinera ca 30 minuter.
 3. Sätt på ugnen på 225 grader grilleffekt eller tänd grillen
 4. Grilla i 4-5 minuter per sida tills ananasen börjar få färg
 5. Låt svalna 10 minuter innan servering

Chokladsås:

 1. Koka ihop alla ingredienser under omrörning
 2. Låt koka 2-3 minuter på medelvärme under konstant omrörning
 3. Låt svalna något innan servering
Servering:
 1. Lägg upp 3 grillade ananasskivor på en tallrik, lägg en kula vaniljglass vid sidan och ringla över chokladsås
 2. Strö över lite flingsalt, färsk koriander och chiliflakes
 3. Servera genast innan glassen smälter

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates requiredJag i mitt kök!

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes