Enchiladas med tacofyllning

En annan variant av vanlig svennebanantacos där jag gjorde enchiladas som jag snabbgratinerade i ugn av tortillabröd fyllda med tacofärs och toppade med salsasås. En hit hos barnen och snabblagat.

Enchiladas med tacofyllning 4 portioner

8 tortillabröd, mellanstorlek
1 dl riven ost
600 gram quornfärs
2 påsar tacokrydda
2 burkar mild/medium tacosalsa á 200 g
2,5 dl gräddfil
2 avocados
1 påse guacamolemix
En massa goda grönsaker och vinägrett till en sallad

Sätt ugnen på grilleffekt 200 grader. Börja med att fixa färsen. Stek quornfärsen någon minut i en torr stekpanna, häll i en burk salsa och all tacokrydda och späd med några dl vatten. Låt koka och reducera i några minuter tills önskad konsistens, ganska torrt. Värm undertiden tortillabröden i micron några sekunder på maxeffekt så de blir mjuka och lätta att rulla. Fyll varje tortilla med ca 3 stora matskedar färs och rulla ihop tortillabröden utan att stänga kortändarna. Lägg dem på rad i en ungsäker form med skarven neråt så de håller ihop. Fördela färsen så den räcker till alla åtta bröden och häll därefter hälften av den kvarvarande salsan, lite gräddfil och ost ovanpå. Gratinera i 10 minuter högst upp i  ugnen så att osten smälter och får färg. Sno ihop en god sallad, rör ihop avocadon och guacamolemixen och servera med resten av salsan och gräddfilen.

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tacosallad á la Bravo | Mat & Vänner - 19 januari, 2015

    […] Vill ni ha fler varianter på tacos så har jag också gjort tacosenchiladas som ni hittar recept till här. […]

  2. Tacosallad á la Bravo | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 4 juli, 2014

    […] Vill ni ha fler varianter på tacos så har jag också gjort tacosenchiladas som ni hittar recept till här. […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes