Veganska fiskpinnar och vegansk remouladsås

*I Samarbete med ICA*

Hej!

Jag hoppas att allt är bra med er! Vem älskar inte fiskpinnar? Eller ja, det kanske är fel sak att säga, men tro mig – att när du inte ätit fiskpinnar på tio år, då suktar du verkligen efter dem! Det är något särskilt med de där grejerna man åt och gjorde som barn och som man sedan längtar efter som vuxen. Framförallt om det varit svårt att få tag i dem i vegansk form.

Här har jag gjort ett eget recept på både fiskpinnar och remouladsås som – om jag får säga det själv, är fruktansvärt gott! 😀

 

Det här receptet är en del av min #Vegani30dagar utmaning som jag har tillsammans med ICA den här månaden och ni hittar det också hos dem. I morgon släpper de en helt ny vegansk veckomeny i deras nyhetsbrev, så om du vill ha den och ännu inte har signat upp dig där, se till att surfa in på deras kampanjsida för utmaningen och gör det omedelbums! De har massor av bra tips för alla er som vill komma igång med mer vegankäk där också 🙂

Kort och gott har det helt enkelt aldrig varit så enkelt att komma igång med vegankäk som nu!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av min nya veckomeny (som bara finns i mitt nyhetsbrev!) och får massor av schysst bonusmaterial? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required



Veganska fiskpinnar med hemmagjord remouladsås, 4 portioner

  • 2 paket marinerad fast tofu á 250 g
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 dl havredryck
  • Juice från 0,5 citron
  • 0,5 dl färsk hackad dill (valfritt)
  • 2 msk tångrom (valfritt)
  • 1 msk ljus sojasås
  • 3 dl ströbröd
  • Salt och peppar efter smak
  • Rapsolja att steka i

Remouladsås

  • 2 dl majonnäs (växtbaserad)
  • 0,25 dl hackad färsk dill
  • 1 msk hackad kapris
  • 1 tsk citronjuice
  • 3 msk bostongurka
  • 0,5 tsk gulcurry
  • salt och vitpeppar
  • 1 nypa socker

Tillbehör

  • 2 dl frysta ärtor
  • 500 g fast potatis

Gör så här:

Fiskpinnar

  1. Skär tofubitarna i två tjocka skivor och lägg skivorna i press i 30 min för att få dem fastare
  2. Skiva tofun i smala skivor som liknar fiskpinnar
  3. Blanda hackad dill, tångrom, 1,5 dl vetemjöl, sojasås, salt, peppar och havremjölk i en djup tallrik
  4. Ställ upp två skålar till, en med ströbröd och en med bara mjöl på bordet
  5. Doppa tofun först i mjölet, sen försiktigt i den blandade smeten, sen i ströbrödet och låt sedan vila på en tallrik någon minut. Upprepa tills all tofu är panerad.
  6. Värm upp en stekpanna med rikligt med rapsolja
  7. Stek tofupinnarna tills de är gyllenbruna på ena sidan, rör dem så lite som möjligt så du inte förstör paneringen
  8. Vänd dem och stek gyllenbruna på andra sidan också.

Remouladsås

  1. Hacka kapris och dill.
  2. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av.
  3. Låt stå i kylskåp en timme innan servering.

Servering

  1. Servera med kokt potatis och kokta gröna ärtor

, , , , , , , , ,

3 Responses to Veganska fiskpinnar och vegansk remouladsås

  1. Veronica 27 november, 2017 at 07:50 #

    Låter så gott men en fråga; lägga tofun i press? Vad menas m det? Tack för tipset om ICAs veganska kampanjsida.

    Ha det gott!

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 28 november, 2017 at 07:50 #

      Det innebär att du ska ta ut tofun ur paketet, vira in den i hushållspapper eller i en ren kökshandduk och sedan lägga den mellan två tallrikar eller skärbrädor med en tyngd ovanpå. Det gör att överflödig vätska pressas ut ur tofun och den blir fastare, samt bättre tar åt sig av marinader.

      • Veronica 1 december, 2017 at 05:11 #

        Aha! Misstänkte de va nåt åt de hållet. Tack för svaret!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

Body: