Världens godaste halloumiburgare(?!)

IMG_0171 (800x600)

Så här mitt i vintern kan det finnas en poäng i att drömma sig tillbaks till sommaren och all den där fantastiska maten man (läs jag) käkade då. Tomater som exploderar av smak, grillat i mängder och kvällar då solen nästan aldrig gick ner. Det här receptet har jag sparat på till en dag som den här, då blasksnön yr utanför fönstret och jag behöver minnas hur solen smakar. Den smakar precis så här.

Gillar du det här receptet? Fler Vego-BBQ recept och en massa bra tips finns i min nya webbkurs ”Att Grilla Vegetariskt” som jag släppt tillsammans med SvD.

Kursen innehåller:

  • Instruktionsvideos och steg för steg bilder
    Enkla och smarta grilltekniker som hjälper dig att grilla allt i från grytor och till pizza
  • Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket
  • Hur du får ut det bästa ur nya produkter som vegokött och växtbaserade mejerier
  • Hur du grillar olika sorters grönsaker för bästa resultat
  • Recepten i kursen innehåller instruktioner för både vegansk och lakto-ovo tillagning

Köp kursen här!

Grillade halloumiburgare med grillad paprika, avocado och BBQ sås, 4 burgare eller till 2-4 personer.

  • 2 x 200 g halloumi
  • 1 citron
  • svartpeppar
  • 1 gul paprika
  • 1 mogen avocado
  • 1 sats BBQ sås
  • 1 sats Bic Muck dressing
  • rostad lök
  • 1 stor färsk tomat
  • 1/4 isbergsalladshuvud

Börja med att blanda ihop dressingen och koka ihop BBQsåsen så de får stå och puttra och dra i kylskåpet medan du fixar resten. Recept till dem hittar du via länkarna i ingredienslistan här ovanför.

Dela halloumibitarna på mitten i ”vecket”. Använd en kniv så att du får två ungefär lika stora skivor. Lägg de fyra halvorna i en plastpåse tillsammans med juice från citronen och en massa svartpeppar. Låt marinera medan du tänder grillen eller gör färdigt resten av ingredienserna (om du steker den).

Dela paprikan i åtta stora skivor och skiva avocadon tunt. Grilla eller stek halloumin och paprikan på hög värme (om du steker, ha i lite olivolja i pannan) så att paprikan blir mjuk och får färg och så att halloumin blir gyllenbrun.

Bygg en burgare med rostad lök och BBQsås i botten, 1 halva halloumi i mitten och sen avocado, paprika, dressing, tomat och sallad på toppen. Ät omgående innan halloumin stelnar.

Ett ord alltså. Helvete!!! 😀

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required



, , , , , , , , , , ,

8 Responses to Världens godaste halloumiburgare(?!)

  1. Gunilla 8 maj, 2017 at 11:52 #

    Hej Gustav,

    Mycket läckra recept, men dina svordomar kan du bespara oss!! Det finns andra förstärkningsord än ” jävlar”
    och ” helvete”. Det ser illa ut i texten med dem.

    • Jävligt gott 9 maj, 2017 at 04:20 #

      Hej Gunilla!

      Det är tråkigt att du känner så, men som du säkert förstår så delar jag inte riktigt din uppfattning. För mig är det helt normalt att använda en del svordomar i sitt språk så länge det inte är riktat mot någon annan, och som du kanske förstår är just Jävlar något jag har lite svårt att komma ifrån 😉

      För mig är det ett sätt att utrycka att jag är passionerad. Om man inte delar den uppfattningen eller inte vill använda dem så kan jag förstå dem, men det här är vem jag är och jag kommer att fortsätta uttrycka mig så här.

      Tack för att du läser bloggen!

  2. Jonny 8 maj, 2016 at 09:37 #

    Hej

    Receptet VÄRLDENS GODASTE HALLOUMIBURGARE(?!) är ofullständigt beskrivet. Hur tillagas dressingen och såsen?

    ”Börja med att blanda ihop dressingen och koka ihop BBQsåsen så de får stå och puttra och dra i kylskåpet medan du fixar resten.”

    • Jävligt gott 8 maj, 2016 at 03:08 #

      Klicka på BBQ såsen och dressingens namn i ingredienslistan så kommer du till receptinläggen för dem bägge!

  3. Sophie 29 januari, 2015 at 09:40 #

    Hej!
    Ville bara tacka för en kanon bra blogg och det är tack vare din blogg jag kunde ta steget att bli vegetarian. Nu undrar jag va Bic Muck dressing är! Gör man den själv eller kan man köpa den i affären? Tack igen för en super bra matblogg!
    Kram Sophie

Trackbacks/Pingbacks

  1. Halloumiburgare med avocado och tabascodressing | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 29 maj, 2017

    […] jag tagit fram tillsammans med Ta Fram Det Bästa som en utveckling på mitt tidigare recept på världens bästa halloumiburgare. Det är om möjligt ännu lite svulligare efter att vi tabascomarinerat halloumin och penslar […]

  2. Vegetariska burgare - Commerce - 6 juni, 2015

    […] kommer ett helgtips på en supergod halloumiburgare! Du gör den enkelt med ingredienser som ett paket färdigskivade halloumi-burgare (som finns att […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes