Pytt i Panna Tacos från Dalarna!

ANNONSSAMARBETE MED OLD EL PASO

 

Min dalataco!

Hej!

För några veckor sedan så hade jag och Old El Paso™ en tävling tillsammans där ni fick samma utmaning som jag hade fått tidigare: att skapa ett eget tacorecept baserat på ett landskap som jag valt, dvs Dalarna! Samma utmaning gick ut till ett gäng andra bloggare under en kampanj som de kallade Tacolandskampen och nu är det dags att kora Dalarnas vinnande tävlingsbidrag och represenatant här på bloggen! Mitt recept som jag inledde tävlingen med ser ni här ovan och hittar här 🙂

Receptet som Ol El Paso valde som vinnare och som utöver äran också får synas här på Jävligt Gott samt får ett stort paket med en massa smarriga tacogrejer och en helt ny Crock-pot är denna pytt i panna tacos och det hittar ni här nedanför! Visst ser det gott ut? Faktiskt en riktigt bra idé! I en tacos ska ju allt mer eller mindre blandas ihop ändå – så varför inte göra det från början med nordiska smaker? Det blir ju snarare så att tacoskalen helt enkelt blir ett jävligt enkelt och behändigt sätt att äta tacosen på. Smart!

Receptet är framtaget av Sebastian Adolfson och fotograferat av Old El Pasos egna fotografer. Sebastians recept var lakto-ovo vegetariskt, så jag har gjort en till alternativ vegansk variant här nedanför också så får ni välja vilket ni vill!

Vegetarisk taco-pyttipanna, 2-4 personer – Jävligt Gotts veganska variant

Pytten:

  • 1 pkt Mini Stand`n` Stuff
  • Salladsblad
  • 200 g vegansk falukorv/matkorv
  • 100 g kålrot
  • salt, peppar
  • olja till stekning

Scrambled tofu

  • 100 g fast tofu
  • 1 msk näringsjäst
  • 2 msk havregrädde
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 liten gul lök
  • salt och peppar
  • olja till stekning

Senapskräm

  • 2 dl havrefraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • juice från 1/2 citron

Gör så här:

Pytten

  1. Tärna den vegetariska falukorven och kålroten i små tärningar och stek i olja med salt och peppar.
  2. Lägg åt sidan och håll varmt

Scrambled tofu

  1. Hacka lök och vitlök och fräs mjukt i rapsolja
  2. Smula ner tofun i stekpannan med löken och tillsätt gurkmeja och rör om så allt blandas
  3. Ha ner havregrädden och näringsjästen och stek in i några minuter så allt blir krämigt och fint
  4. Smaka av med salt och peppar

Senapskräm

  1. Blanda senap, citron och havrefraiche
  2. Smaka av med salt och peppar tills du är nöjd

Bygg tacon:

  1. Lägg sallat i botten och fyll tacobåten med pyttipannan.
  2. Toppa med scrambled tofu och senapskrämen!
  3. Lägg gärna lite sallad på toppen också!

Vegetarisk taco-pyttipanna, 2-4 personer – Originalrecept

  • 1 pkt Mini Stand`n` Stuff
  • 200 g vegetarisk falukorv
  • 100 g kålrot
  • 3-4 ägg
  • salt, peppar
  • olja
  • sallat
  • 1/2 dl kvarg
  • 1,5 dl crème fraiche
  • senap

Gör så här

  1. Tärna den vegetariska falukorven och kålroten i små tärningar och stek i olja.
  2. Tillsätt ägg och kryddor och stek en kort stund.
  3. Blanda kvarg och crème fraiche.
  4. Lägg sallat i botten och fyll tacobåten med pyttipannan.
  5. Toppa med den kalla såsen och senap.

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram – skapat av och för er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required



, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes