Pasta med tomatsås och buffelmozzarella

Jag skrev för ett tag sedan efter att ha varit på Primo Ciao Ciao om tomatsås. Snacka om en enkel grej som går att göra svår för sig! Jag tycker verkligen att det är kurigt som attans att försöka få till en tomatsås som smakar perfekt. Den ska ha mycket smak, men varken vara för besk, för söt eller för oljig. Man kan ha tonvis med ingedienser, eller bara några få. Det finns ungefär lika många recept som det finns kockar.

Det här är mitt senaste försök. Jag hade inte så mycket tid på mig, så det blev inget långkok den här gången. Tänker att jag ska försöka mig på något sånt senare i sommar när det finns färska tomater att tillgå. Det känns lite onödigt att ge sig på de där riktigt stora smakerna när det bara finns halvdana råvaror att använda sig av till att börja med.

Tomatsås för 2 personer

2 burkar tomater
3 klyftor vitlök
1 gullök
en nypa torkad basilika
3 msk god olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk honung
3 kvistar färsk oregano
Salt och vitpeppar
150 g buffelmozzarella
lite parmigiano reggiano

Börja med att skiva vitlöken och hacka gullöken fint. Fräs på låg värme i olivoljan, ca 5-10 minuter så att löken blir mjuk utan att ta färg. Ha i den torkade basilikan, tomaterna och rödvinsvinägern. Späd ev. med lite vatten om du kokar utan lock. Låt koka i ca 20 minuter, minst. Såsen ska reducera ner och bli ganska tjock. Smaka av med honung, salt och peppar. Det är inte alltid nödvändigt att tillsätta sötma, men om tomaterna inte är supersöta till att börja med och med den extra vinägern i det här receptet så behövdes det. Låt koka fem minuter till, lägg i oreganon, koka tre minuter till och servera med nykokt pasta, parmesan och buffelmozzarella i stora bitar.

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Svamp och valnötsstek på Nyår och barnmatsprat | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 23 april, 2014

    […] spenatsoppa med ägghalvor, ärtsoppa, pasta carbonara på fakeon (sojabacon), pasta med tomatsås och mozzarella, viltgryta (utan svamp, finns på bloggen) och lite sånna grejer äter vi väldigt […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes