Pasta med spenat, zucchini och aubergine

Det här receptet är ett sånt där recept som man kommer på genom att personen man ska hem på besök hos säger: ”Jag har färsk pasta och en aubergine hemma, du kan väl hitta på nåt?”. Typ.

Skippa fetaosten så blir det veganskt. Jag måste verkligen säga att havregrädde är the shit. Supergott och krämigt plus att det känns sjukt hälsosamt.

Pasta med spenat, zucchini och aubergine för 2-3 pers

250 g pasta
1 liten zucchini
1 liten aubergine
150 g fetaost
1 näve färsk spenat
15 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad rosmarin
2,5 dl havregrädde
salt och vitpeppar

Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Salta och låt dra så att de vätskar ur och blir mindre beska. Under tiden tärnar du zucchinin i ca 1×1 cm stora tärningar (eller så litet du vill, jag var ganska lat och skar stort). Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.  När aubergineskivorna har vattnat i ca 10 minuter sköljer du av saltet och skär även dem i ca 1×1 cm stora tärningar.

Fräs purjo och vitlök mjukt i lite olivolja. Ha i aubergine, zucchini och rosmarin och stek på medelvärme tills grönsakerna är någorlunda genomstekta (de ska inte få färg, bara stekas igenom). Salta, peppra och slå på grädden. Låt koka lungt i ca 10 minuter tills att pastan är klar. Smaka av med ev. mer salt och peppar. Låt spenaten koka med sista minuten. Blanda ner pastan och fetaosten som du också tärnat. Serve!

, , , , , , , , ,

8 Responses to Pasta med spenat, zucchini och aubergine

  1. Andrea 21 maj, 2016 at 05:43 #

    Hej! Lagade den här rätten till lunch idag, det blev jättegott! Har skrivit om det på min blogg, om du är intresserad av att läsa: http://nouw.com/andreasall

    Tack för grymma recept!

  2. Ellen 24 februari, 2015 at 02:49 #

    Sjukt inspirerande blogg!! Kul med enbart vegomat också! Keep up the good work! 🙂

  3. Diana 18 september, 2012 at 01:19 #

    bästa bloggen!! love love love!! Keep it up dude! xx

  4. Sol 20 augusti, 2012 at 04:40 #

    Nom! Aubergine och spenat is the shit, värsta ultimata ingredienserna. Ska testa denna pasta. Byter eventuellt ut fetaosten mot marinerad och stekt tofu, istället för att bara utesluta den.

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 24 augusti, 2012 at 08:43 #

      Det tror jag funkar bra. Salta tofun ganska bra så bryter den av mot den milda pastan på samma sätt som osten gjorde. Tror eg. inte att du behöver steka tofun om du inte absolut vill.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes