Parmesanpanerad quorn

DSC_1371 (1024x685)

Den här lilla godbiten plockade jag upp ifrån ett recept som kom med i Mathem.se:s matkasse som jag testade för några veckor sedan. Det var en sån där prova-på påse jag fick testa för halva priset, annars tycker jag att det är svårt att riktigt klara av dem. Dyrt som tusan brukar det vara, och inte får man bestämma själv vad man ska laga. Men för lite inspiration då och då så är det toppen!

Den här rätten var egentligen anpassad för kyckling, men det funkade precis lika fint med quorn kan jag avslöja. Den snabba tillagningen gjorde quornet supersaftigt och parmesanen har tillräckligt mycket smak för att det skulle bli mycket mycket roligare än att bara dubbelpanera som vanligt.

Vi käkade quornen tillsammans med en ljummen tomatsallad och pasta, men det är helt upp till er. Jag kan tänka mig att det funkar även med ris, potatis eller något helt annat till också.

Parmesanpanerad quorn, 3-4 personer

Ett paket quornfiléer á 300 g
2 dl finriven parmesan
2 ägg
1 dl mjöl
olivolja till stekning

Börja med att ta fram quornen ur frysen så att den får tina lite och går att skära i bitar. Riv parmesanen fint och lägg på en tallrik. På två andra tallrikar lägger du ut mjöl respektive lättvispade ägg. Skär quornen i skivor (eller behåll den hel, det är helt upp till dig!) och panera dem genom att först doppa i ägg, sen i mjöl, sen i ägg igen och sist i parmesan. Var försiktig så att du inte kletar bort paneringen med fingrarna bara. Stek dem gyllenbruna på medelvärme i olivolja och servera genast. Sjukt gött!

 

, , , , , , , , ,

5 Responses to Parmesanpanerad quorn

  1. Amanda 10 oktober, 2014 at 09:01 #

    Permisen innehåller löpe (kalvmage) så det är ju inte vegetariskt?

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 14 oktober, 2014 at 05:23 #

      Jag har tyvärr inte varit så noga med det genom åren. Men om man vill välja en annan löpefri ost så är det ju helt okej!

  2. Sofie 14 juli, 2014 at 06:46 #

    vad är det för härlig röra du har till quornen??

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 15 juli, 2014 at 03:29 #

      Det är en varm tomatsallad. Halvera tomater, hacka rödlök och vitlök och rör ihop med salt, peppar, balsamvinäger och olja i en långpanna och baka i 15-20 minuter på 200 grader eller tills tomaterna blivit mjuka. Strö över basilika och kanske lite rostade pinjenötter. Det var gött, men jag skulle nog lika gärna kunna göra samma tomatsallad och ha till utan att köra den i ugnen.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Matinspiratör för Västerbottensost! – Västerbottenspanerad quorn med pasta- och tomatsallad | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 29 juni, 2015

    […] Parmesanpanerad quorn Ungsgratinerade nachos med västerbottensost och hemmaskruvad tacofärs Världens bästa tomatsallad Pasta med grönsaker i tomatsås – my way […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes