Bloggen: Sofia de Matteis Pizza Bianco med potatis & röd pesto
Bloggen: PÅSKBUFFÉ 2025
Bloggen: Lyxig Påskmiddag - full meny!
Bloggen: Carnivore: mirakeldiet eller obeprövat experiment?
Bloggen: Påskmiddag med Stoneleigh och Jävligt Gott
Bloggen: SVENSK TÅNG: EN RÅVARA ATT RÄKNA MED
Bloggen: Krönika: den skenheliga jakten på rovdjur
Bloggen: JÄVLIGT GOTT-TEAMET TIPSAR
Bloggen: Krönika: Lodjuren dödas för att människan vill ha rådjursköttet för sig själva
Bloggen: Krönika: Skippa Thailändsk kokosmjölk!
Bloggen: KUL PÅ SPORTLOVET
Bloggen: SPORTLOV & UTEMAT
Bloggen: SPORTLOVSMAT
Bloggen: SKAPA EN TRATTORIA HEMMA
Bloggen: Nu skickar vi mellanmålet in i framtiden
Bloggen: Persisk matlagning med Maryam Madaresi
Bloggen: Veganska Pizzadagen 29 januari
Bloggen: Impossible Foods nära EU-godkännande
Bloggen: Köttätare och växtbaserade livsmedel: kan märkning göra skillnad?
Bloggen: Hållbar växtproteinutveckling: PAN Sweden driver forskning framåt
Bloggen: Har du testat Hooked Foods nya växtbaserade produkter?
Bloggen: Melt&Marble hållbara fetter: milstolpe mot kommersiell produktion
Bloggen: Lidls nya växtbaserade serie Vemondo Plant!
Bloggen: 🎃 Läskigt goda veganska rätter till Halloween 🎃
Bloggen: Sverige satsar på hållbara växtproteiner
Bloggen: Frankrike häver förbudet mot veganska "burgare" och "stekar"
Bloggen: Vegansk Smörgåstårta
Bloggen: Italienskt köttbolag byter helt till växtbaserat efter 136 år
Bloggen: Vegansk Viltskav
Bloggen: Så lagar du hemmagjorda fiskpinnar - utan fisk!
Bloggen: Följ med in i köket på ChouChou i ny serie!
Bloggen: Växtbaserad Köttfärssås - Den ultimata guiden!
Bloggen: Så gör du ägg och mjölkfria pannkakor!
Bloggen: Fredagstacos från grunden!
Bloggen: Allt du velat veta om Biff Stroganoff!
Bloggen: Växtbaserade köttbullar med gräddsås
Bloggen: Jävligt Gott lanserar matlagningskurser!
Bloggen: Så lyckas du med vegansk ost!
Bloggen: Sju jävligt goda pastarätter till!
Bloggen: Popuprestaurang på Waterfront Hotel!
Bloggen: Fem veganska våfflor till våffeldagen
Bloggen: Fem veganska bakverk till påsk
Bloggen: Ny kreatör på Jävligt Gott: Pernilla Widegren
Bloggen: Ny Kreatör på Jävligt Gott: Linn Svala
Bloggen: Ny kreatör på Jävligt Gott: Helga Ragnarsdottir
Bloggen: Ny kreatör på Jävligt Gott: Pontus Bodin
Bloggen: Julia Thielen - Ny kreatör på Jävligt Gott
Bloggen: Karolina Tegelaar - Ny kreatör på Jävligt Gott!
Bloggen: Fem jävligt goda TV-snacks
Bloggen: Jävligt gotts julbord - köpbar matkasse!
Bloggen: Sju billiga och jävligt goda vegorecept
Bloggen: Veganuari med Jävligt Gott
Bloggen: Veckomeny v 47 2023
Bloggen: Veckomeny v 46 2023
Bloggen: Fem grymma "ta med" recept för dig på språng!
Bloggen: Nu startar vi Proteinrevolutionen!
Bloggen: Veckomeny v 45 2023
Bloggen: Veckomeny v 44 2023
Bloggen: Fyra smarriga recept med Cashewmeetly
Bloggen: Fem jävligt goda recept för dig som vill sluta äta kyckling
Bloggen: Veckomeny v 43 2023
Bloggen: Veckomeny v 42 2023
Bloggen: Veckomeny v 41 2023
Bloggen: Veckomeny v 40 2023
Bloggen: Veckomeny v 39 2023
Bloggen: Veckomeny v 38 2023
Bloggen: Veckomeny v 37 2023
Bloggen: Panelsamtal från Framtidens Mat - Live
Bloggen: Parar Juicy Marbles med Champagne!
Bloggen: Ny vegomässa på ChouChou - Framtidens mat!
Bloggen: Fem saker du (kanske) inte visste om veganskt vin!
Bloggen: Veckomeny v 27 2023
Bloggen: Veckomeny v 24 2023
Bloggen: Fyra svinnsmarta recept med Cashewmeetlyfärs!
Bloggen: Veckomeny v 22 2023
Bloggen: Veckomeny v 21 2023
Bloggen: Temakasse v 20 2023 - Grillkassen!
Bloggen: Veckomeny v 19 2023
Bloggen: Det Grönskar på ChouChou!
Bloggen: Veckomeny v 18 2023
Bloggen: Veckomeny v 17 2023
Bloggen: Handla billigt och klimatsmart med Matsmart!
Bloggen: Jävligt Gotts påskkasse - beställ hem!
Bloggen: Veckomeny v 13 2023
Bloggen: Boka Gustav som föreläsare!
Bloggen: Veckomeny v 12 2023
Bloggen: Veckomeny v 11 2023
Bloggen: En nollvision för ohållbar konsumtion - gör det lätt att göra rätt!
Bloggen: Veckomeny v 10 2023
Bloggen: Veckomeny v 8 2023
Bloggen: Jävligt Gott lanserar matkasse och köpbara recept!
Bloggen: Veckomeny v 7 2023
Bloggen: Veckomeny v 6 2023
Bloggen: Veckomeny v 5, 2023
Bloggen: Veckomeny v 4 2023 - Veganuari!
Bloggen: Veckomeny v 3 2023 - Veganuari!
Bloggen: Veckomeny v 2 2023 - Veganuari!
Hej!
Idag har vi ett nytt koncept här på Jävligt Gott som vi vill presentera! Vi kallar det ”Produkt i fokus” och det är ett samarbete med vårt nya systerbolag Foodbeat!
Man skulle kunna kalla Foodbeat för Jävligt Gotts B2B ben, där vi hjälper företag och restauranger med det som Jävligt Gott genom åren hjälpt konsumenter med – att hitta och att laga jävligt god mat med mer hållbara råvaror.
Ni kan läsa mer om Foodbeat här på bolagets hemsida. För här ska vi nu prata om den sak som bägge bolagen har gemensamt – dvs hållbara och jävligt goda produkter!
I en serie av inlägg har framöver kommer vi sätta fokus på fantastiska produkter som gör det lättare för restauranger och privatpersoner att laga mer hållbar mat utan att kompromissa med kvalitén eller smaken på maten som serveras.
Vi ska också vara tydliga med att alla produkter som vi lyfter fram här är kunder hos Foodbeat, där de betalar för att testas och att matchas mot inköpares efterfrågan och behov. Därför är detta inlägg att räkna som ett betalt samarbete. Det betyder dock inte att vi inte 100 % står bakom det vi säger här eller att vi kommer säga saker vi inte skulle ha gjort annars.
Så här såg det ut för några veckor sedan när vi genomförde en workshop med ett gäng inbjudna kockar i vårt testkök tillsammans med dem.
Produkt i fokus: Artonnaise
Kort info: Artonnaise är en ärtbaserad majonnäs utvecklad av det Stockholmsbaserade bolaget Smakamera. Det är en helt växtbaserad produkt som i dagsläget enbart säljs till restauranger och storkök.
Smak och egenskaper: Artonnaise är en tjock och mild majonnäs utan biton av ärta som funkar perfekt i alla sammanhang där en äggbaseradmajonnäs också skulle fungerat. Dess stora styrka ligger dock i att den binder syra och smaker otroligt bra utan att späs ut, vilket gör att den kan laddas med mer smak än en genomsnittlig majonnäs, oavsett ägg eller inte.
Pris: Ca 45 kr kg hos grossist.
Intressanta fakta: Artonnaise har funnits på marknaden i några år nu och fått otroligt bra genomslag. Bland annat har hamburgerkedjan Bastard Burgers helt bytt ut all sin majonnäs mot Artonnaise, så även ett antal mindre kedjor som Mackverket. Kombinationen av en mild majonnässmak, hög förmåga att binda smaker utan att tappa textur och extremt låg allergenhalt (ägg är en extrem allergen, väldigt få reagerar på ärta) gör den idealisk för verksamheten som vill behålla majonnäs på menyn, men minska allergener, klimatpåverkan och krångel.
Rekommenderas för: Restauranger som vill sänka sitt klimatavtryck, få färre allergener i sin verksamhet, minska krångel med flera olika produkter till olika målgrupper och dessutom inte höja sina råvarupriser. Dvs de flesta!
Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!