Halloumispett med citron och chili

Jag älskar att grilla. Jag älskar ost. Ergo – I like halloumi. Det här receptet är baserat på ett fåtal enkla smaker som funkar grymt tillsammans med den salta osten och är barnsligt enkelt. Ät spetten tillsammans med nykokt färskpotatis eller bulgur och kanske en het pebre. För ovanlighetens skull ska jag inte säga mer än så här innan receptet. Testa det, det är ett av mina favoritrecept!

Halloumispett med citron och chili, 4-6 spett.

250 g halloumi i bit (inte skivad!)
2 röda chilifrukter
2 citroner
6 stora champinioner
1/2 kruka koriander
Nykrossad svartpeppar
2 msk Olivolja
4-6 stora grillspett

Skär halloumin och en och en halv citron i ca 3×3 cm stora bitar. Dela svamparna i kvartar. Rensa ut kärnorna ur chilin och skär fruktköttet i lika stora bitar som halloumin där det går. Lägg allt i en skål och häll över oljan, juice från den sista halva citronen, massvis med krossad svarpeppar och koriandern. Rör runt så allt blandas och låt marinera i en timme i kylskåp. Om du använder träspett lägger du dem i vatten undertiden så de inte börjar brinna på grillen. Strax innan grillning trär du spetten. Varva halloumi-chili-halloumi-svamp-citron-halloumi-chili-svamp osv så att det ser ut som på bilden. Detta är viktigt då citronen och chilin ger smak till osten och svampen när de grillas och det är ju ingen idé att chilin ska ge smak till mer chili eller till en citron. Grilla och njut!

 

, , ,

3 Responses to Halloumispett med citron och chili

  1. Vanja 20 mars, 2014 at 09:06 #

    Det här låter verkligen som ett recept i min smak! Det ska jag absolut testa när det blivit lite varmare ute. Tack för en givande och inspirerande blogg!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Svensk-italiensk crossovermiddag på midsommar | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 4 juli, 2014

    […] i sin helhet: Smörslungad färskpotatis The mother of all tomatsallader Världens bästa halloumispett Spett med rökt tofu, lök och paprika Tsatsiki Brie och lagrad prästost samt […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes