Grillade korvspett

Hej!

Här kommer ett snabbt och enkelt recept på hur ni kan få trista sojakorvar att smaka lite bättre på grillen i sommar. De sojakorvar man kan köpa i de flesta svenska matbutiker smakar ofta ganska mesigt och är inte så värst roliga. Fördelen är att de, tack vare att de flesta består av en ihoppressad och ganska homogen smet, tar åt sig väldigt bra av marinader. Det gör att de går att krydda upp så de får en betydligt mycket roligare smak.

Här har jag använt blandat Astrid och Apornas Höt Chorizo, deras Snällkorv samt ICA:s egna chorizo som finns i ganska många matbutiker. Det funkar dock lika bra med vilken sorts vegokorv som helst. Du kan också variera kryddorna efter eget tycke, här hade jag chorizo, så jag har försökt krydda upp dem med liknande smaker.

Att skära korvarna i bitar ger dig mer kontaktytor mellan korven och marinaden. Du kan också marinera dem hela, men jag tycker att det här blir godare. Grönsakerna på spetten ger dessutom lite smak till både marinaden och till korven för att öka smaken.

Gillar du det här receptet? Fler Vego-BBQ recept och en massa bra tips finns i min nya webbkurs ”Att Grilla Vegetariskt” som jag släppt tillsammans med SvD.

Kursen innehåller:

  • Instruktionsvideos och steg för steg bilder
    Enkla och smarta grilltekniker som hjälper dig att grilla allt i från grytor och till pizza
  • Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket
  • Hur du får ut det bästa ur nya produkter som vegokött och växtbaserade mejerier
  • Hur du grillar olika sorters grönsaker för bästa resultat
  • Recepten i kursen innehåller instruktioner för både vegansk och lakto-ovo tillagning

Köp kursen här!

Grillade Korvspett, 4-6 portioner

  • 2 paket vegokorv, ca 300 g
  • 2 stora röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 1 msk torkad oregano eller rosmarin
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • En näve färsk hackad persilja
  • 1 tsk hela kumminfrön
  • 3 klyftor vitlök
  • 1-3 tsk chiliflakes eller 1-2 färska chilifrukter
  • juice från 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk ljus sojasås

Gör så här

  1. Skala löken och skär i ca 3×3 cm stora bitar
  2. Skölj och skär paprikan i 3×3 cm stora bitar
  3. Skär korven i ca 2-3 cm långa stubbar
  4. Lägg grönsakerna och korven i en plastpåse och blanda ner alla andra ingredienser
  5. Låt marinera 2-3 timmar
  6. Tänd grillen och förbered för direkt grillning
  7. Trä upp korven och grönsakerna på trä eller metallspett. Varva korv och grönsaker jämt.
  8. Grilla 3-5 minuter per sida över hög värme. Ha gärna locket på så grönsakerna bakas rejält. Pensla med extra marinad om du vill.
  9. Servera med en krämig potatissallad eller något annat smarrigt till!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required



, , , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

Body: