Grillade Buffalo Wings På Blomkål med Ranchdressing

Det här inlägget är i samarbete med *Ta Fram Det Bästa*

Hej!

Hoppas allt är fint med er! Nu är sommaren faktiskt här, oavsett vad temperaturen utomhus må säga och jag har faktiskt hunnit vara ute i sommarstugan ett par gånger för att ta hand om mina överarbetade stackars små geniknölar och hänga med min aningen försummade familj.

Sommar och sommarstugan betyder mycket för mig, men en av de sakerna som betyder mest för mig med att kunna åka ut till landet är möjligheten att grilla konstant, varenda kväll och så mycket jag vill. Det suger verkligen att bo inne i en lägenhet i stan när man är grovt BBQ beroende.

Men, om man ska grilla konstant så ställer det vissa krav på att kunna variera sig själv. Det går liksom inte att BARA grilla chiligrytor, hamburgare och oumphspett. Hur gott det än må vara!

I torsdags gästade jag Västerbottensosts matlagningsprogram Laga Live med Niklas Ekstedt (det kommer mer om det i ett annat inlägg i veckan!). Han är något av en grillmästare och älskar att laga vegetariskt, men har en helt annan ingång än mig – en ganska klassisk köttkocksingång skulle man kunna hävda – men icke desto mindre tar han det på allvar och lagar fantastiskt gött käk. Hans grej är att ta vara på grönsaker och försöka få fram deras maximala potential genom att grilla häcken av dem mer eller mindre. Inspirerad av hans attityd så ska jag försöka bjuda på lite fler grymma grönsaksgrillarrecept i sommar också för att väga upp allt sojakött.

Det här receptet är precis ett sådant. Blomkål får en fantastiskt djup och god smak när den grillas och om man inte kokar sönder det totalt, utan snarare grillar den rå och sedan låter den bli aldente med en schysst grillyta så får du en helt otroligt köttig och tuggig konsistens som passar perfekt istället för kött i olika rätter. Den milda smaken lämpar sig dessutom perfekt för kryddigare och mustigare marinader som till exempel den här som är inspirerad av de klassiska amerikanska buffalo wingsen.

Jag har skrivit ett tidigare recept på friterade blomkålsbuffalowings här på bloggen, som inspirerades ganska mycket av en amerikansk youtubekanal Hot For Food. Det här receptet är dock en egen vidareutveckling på det, som jag personligen är sjukt förtjust i. Att marinera och sedan grilla blomkålen i en BBQ marinad inspirerad av buffalowingssåsen fast med dijon och tabasco blir riktigt grymt och mycket mustigare än att först fritera och sedan vända blomkålen i hot sauce. Det är dessutom nyttigare!

Bäst smakar det om du serverar dina buffaloblomkålsspett tillsammans med en hemmagjord ranchdressing. Receptet på det hittar du här nedanför också!

Gillar du det här receptet? Fler Vego-BBQ recept och en massa bra tips finns i min nya webbkurs ”Att Grilla Vegetariskt” som jag släppt tillsammans med SvD.

Kursen innehåller:

  • och steg för steg bilder
    Enkla och smarta grilltekniker som hjälper dig att grilla allt i från grytor och till pizza
  • Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket
  • Hur du får ut det bästa ur nya produkter som vegokött och växtbaserade mejerier
  • Hur du grillar olika sorters grönsaker för bästa resultat
  • Recepten i kursen innehåller instruktioner för både vegansk och lakto-ovo tillagning

Köp kursen här!

Grillade Buffalo Wings På Blomkål med Ranchdressing, 4 portioner

Ingredienser:

Buffalo wings på blomkål

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 1 msk Röd TABASCO® Original pepparsås
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 msk Kikkoman soja
  • 1 msk Grey Poupon Dijonsenap
  • 1 dl ketchup
  • 1/2 dl smält smör
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 dl agavesirap (el. flytande honung)

Ranchdressing

  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl Oatly  havrefraiche
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk Grey Poupon Dijonsenap
  • 1 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tänd grillen!
  2. Skölj och skär blomkålen i mellanstora buketter. Blanda alla ingredienser till marinaden och låt blomkålen ligga i marinaden medan du värmer grillen.
  3. Blanda alla ingredienser till dipsåsen och låt stå kallt 30 min innan servering
  4. Trä upp blomkålen på spett och grilla på direkt värme på grillen i ca 15 minuter medan du löpande penslar på mer marinad och vrider på spetten så de grillas jämt. Du vill ge dem ett tjockt lager marinad, så pensla löpande
  5. Servera blomkålen med dipsåsen och pommes frites eller liknande!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required



, , , , , , , , ,

2 Responses to Grillade Buffalo Wings På Blomkål med Ranchdressing

  1. Daniel Andersson 16 juni, 2017 at 11:55 #

    Testade detta i helgen (fast utan sås, hann inte helt enkelt) och det blev en stor succé. Mina icke-vegetariska vänner var mycket imponerade! Tack för receptet och för en mycket bra blogg i allmänhet

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes