Fransk potatissallad

Brorsan var på besök förra veckan och då blev det som vanligt veganskt. Jag börjar tröttna lite på att bara laga ris och pasta, så jag tänkte att jag skulle sno ihop något med potatis. Problemet är bara att jag tycker att potatis är ganska trist och att jag börjar känna att klyftpotatis är lite 2010. Lösningen på mitt problem fick bli en fransk potatissallad, en klassiker som jag dock aldrig lagat själv förut. Det syntes en aning på slutresultatet, som absolut blev gott men nog kunde behöva lite bättre balans.

Men men, grymt för veganer som vill käka lite fancy french cuisine. Receptet hämtade jag ifrån recept.nu.

Fransk potatissallad för 3-4 personer

Ca 1 kg potatis (jag använde färskpotatis)
1 röd lök
3 msk kapris
2 msk ljus vinäger
0,5 tsk salt
1 tsk dragon
2 tsk dijon senap
3 msk olja
2 msk vatten
1/2 dl färsk timjan

Koka potatisen med skal (skalad om den inte är färsk). Hacka grovt om potatisarna är för stora. Det är lite efter smak, men jag gillar minst 3×3 cm stora bitar. När den är klar, skölj i kallvatten och låt stå medan du blandar resten av ingredienserna. Finhacka eller finstrimla rödlöken. Blanda löken, timjan och kaprisen med potatisen i en stor serveringskål. Blanda resten av ingredienserna till en vinägrett och häll över potatisen. Låt stå i några minuter. Färdigt att servera!

 

, , ,

4 Responses to Fransk potatissallad

  1. Sofie 7 september, 2012 at 08:07 #

    Hej!

    Måste bara få säga hur mycket jag diggar (ursäkta uttrycket som liksom klyftpotatis är lite daterat) din blogg! Blev vegetarian i juli och de senaste 2 veckorna har jag ärligt talat suttit lite inspirationslös gällande matlagningen. Men sen, efter en kvälls meningslöst googlande hittade jag tillslut hit! Äntligen en bra, personlig vegetarisk blogg med recept som inte kostar skjortan! Har redan sett ut några recept jag vill testa till veckan. Kort och gott var allt jag ville säga att du gör det du gör så himla bra!

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 8 september, 2012 at 08:32 #

      Tack så mycket! Det gör mig väldigt glad att höra:) Lycka till med vegetarianandet!

  2. Johan 26 mars, 2012 at 04:03 #

    Hej!
    Minns du vad du serverade till? Om inte, vad skulle du rekommendera? Givetvis
    vegetariskt då.

    MVH
    Johan

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 31 mars, 2012 at 11:47 #

      Hej!

      Nej jag minns faktiskt inte exakt vad jag serverade till.. Men den går att ha som en del av en buffé, till exempel till påsk. Funkar bra till grillat och antagligen också till typ halloumi eller lite lättare franskinpirerade grejer.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes