Citronkaka med limeglasyr

Lilltjejen har en fabless för att baka. Hur bra som helst, då får jag lära mig lite av den konsten också. På Sarahs förslag bakade vi citronkaka, det skulle tydligen vara enkelt nog för ett par rookies som oss två. Jag hittade det här receptet (det var inte så svårt, det är första träffen om man googlar citronkaka) och det blev awesome.

Jag hade i lime i glasyren istället och juice ifrån två citroner i degen. En smakexplosion!

Så här ser receptet ut om du inte vill surfa vidare:

Citronkaka
150 gram smör
3 st  ägg
2 dl  socker
0,5 dl  grädde mjölk
juice från 1-2 citroner
finrivet skal av 1 st  citron
2 tsk  bakpulver
3 dl  vetemjöl

Glacyr
2,5 dl  florsocker
saft från 1 lime
strimlat skal av 1-2 citroner, gärna ekologiska

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt, blanda ner mjölk, citronsaften, citronskal och det smälta smöret. Vispa därefter ner mjölet och bakpulvret. Smöra och bröda en kakform och grädda därefter i 30-40 minuter på 175 grader. Vispa därefter ihop florsocker och limejuice för att få glasyr som du smetar ut över kakan när den är klar. Strö över citronskal. Klart!

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes