Vegoskola med Expressen Mitt Kök – Avsnitt 1 Vegokorv

img_0578

Hej!

I förmiddags kilade jag runt i min lokala matbutik i ett par timmar tillsammans med en journalist ifrån Expressens matsida Mitt Kök och filmade ett helt gäng avsnitt av en gemensam liten vegoskola som vi kommer att sända på deras sida under de kommande veckorna.

Tanken är att i ett gäng korta klipp ge enkel och matnyttig information kring olika vegetariska och veganska produkter och hur man kan använda dem, helt enkelt för att få fler att testa och sänka tröskeln lite för att komma igång med sin egen vegetariska matlagning!

Första avsnittet handlar om vegokorv och går snabbt igenom några vanliga märken och vad man kan använda dem till. Ni hittar det inbäddat här nedanför:

Jag älskar verkligen korv, så jag är sjukt tacksam för att det finns ett så stort utbud av olika korvar även för oss vegetarianer. Många är dessutom väldigt enkla att använda och ersätta mot köttkorvar i de flesta maträtter. Det finns några enkla och viktiga grejer man kan tänka på.

img_0591

  1. Många vegokorvar är varianter på den vanliga grillkorven, och kan användas precis som den. I korvgrytor, i bröd, eller grillade på spett. Populära och vanliga grillkorvar är Hälsans Köks sojakorv, Anammas Vegokorv, Quorns Grillkorv och Fry’s Hot Dogs.
  2. Det finns också flera olika sorters chorizo. Gemensamt för de vanligaste sorterna är dock att de inte smakar jättemycket, så jag rekommenderar att man steker dem med lite extra vitlök och chili för att de dem lite mer tryck. Vanliga märken som ofta finns i butik är Astrid och Apornas Hot Chörizo, Hälsans Köks Chorizo och Anammas Chorizo
  3. Det finns också flertalet lyxigare och (enligt mig) godare vegetariska korvar än så, men de finns tyvärr inte i alla butiker. Märkena Vegusto, Veggyness, Wheaty och Viana är allesammans väldigt bra märken som finns bland annat att beställa in via Hemköps och ICA:s distrubutörer, och finns att beställa på Goodstore.se och på Seitanfoods.se för er som inte bort i Stockholm, Göteborg eller Malmö där de finns att köpa på mer välsorterade butiker.

Här är några av mina favoritkorvrecept från bloggen!

Korvstroganoff – Kolla här när jag bjöd samma expressenreporter på stroganoff för någon vecka sedan till exempel.

 

Chorizogryta med paprika – Supergod mexikansk gryta som osar vitlök och paprika

IMG_7379 (1024x765)

Chorizopasta med grönsaker – Jätteenkel och god italiensk pasta

DSC_2867

Vegansk Brunch – Vem gillar inte brunch?

gustavbrunch-2

Vegansk tunnbrödrulle med skagenröra – Svensk husmansklassiker!

DSC_2902

, , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes