Vegokommissionen nylanserar på Jävligt Gott på Vegetariska Världsdagen

I dag, på Vegetariska Världsdagen, 1 oktober, nylanseras Sveriges första veganska krogrecensionssajt ”Vegokommissionen”. Kommissionen får en ny hemvist hos Jävligt Gott.se, Sveriges största svenskspråkiga vegoblogg, och når därmed ut till ca 100 000 personer per månad.

Tidigare fick veganer som gick på restaurang vara glada om de fick en sallad eller en trist pasta med tomatsås. Den tiden är förbi. Under de senaste åren har utbudet formligen exploderat, och restaurangguiden Veganistan listar över 700 restauranger och kaféer i hela landet som har veganskt på menyn. Där finns allt från pizza och burgare till fine dining, från vietnamesiskt och indiskt till etiopiskt och italienskt.

Plötsligt har veganer ett nytt problem; frågan är inte längre vilka restauranger som har något veganskt, utan vilka av dem som är bäst.

För att besvara det har några av Sveriges mest rutinerade vegomatbloggare och -skribenter gått samman och bildat Vegokommissionen. Vegokommissionen är en plattform dedikerad till ingående, matnördiga krogrecensioner och belyser den stora spännvidd som finns på restaurangscenen i framför allt Stockholm, Göteborg och Malmö. Även andra städer kommer att dyka upp på sajten. Alla restauranger som har veganskt på menyn kan komma att bli recenserade av kommissionen, och vi publicerar ca 4-8 recensioner i månaden.

– Det är dags att vi som väljer att äta vego ute på restauranger blir mer aktiva konsumenter. Tiden då vi nöjde oss med med att få något att äta över huvud taget är förbi. Ett mål med Vegokommissionen är att försöka ge konstruktiv feedback till ställena vi besöker för att visa vilken potential det finns för mer och godare veganmat ute i Sveriges krogliv, säger Gustav Johansson, medgrundare och en av recensenterna.

I ett fördjupat partnerskap med vegobloggen Jävligt Gott byter nu Vegokommissionen digital hemvist för att kunna nå ut med sina recensioner till ännu fler.

– För att kunna påverka så många restauranger som möjligt och hjälpa människor att hitta bra veganmat är det viktigt att nå ut till så många som möjligt. I samarbete med Jävligt Gott når vi enklare ut till nyfikna restaurangbesökare som söker efter bra vegomat på internet, säger Jenny Luks, också hen medgrundare och en av recensenterna.

Vegokommissionens medlemmar är:

Gustav Johansson – driver matbloggen Jävligt Gott, vinnare av Matbloggspriset Folkets val 2016, kokboksförfattare.

Rasmus Klockljung – driver matbloggen Vegologi, grundare av och redaktör för restaurangguiden Veganistan, kokboksförfattare och frilansskribent.

Jenny Luks – frilansjournalist, driver den veganska nyhetssajten Pinto Magasin och restaurangguiden Vegan Göteborg, matskribent i tidningen Syre.

Johan Lundgren – driver matbloggen Gaashud, frilansande matskribent och kokboksförfattare.

Maria Strömberg Bååth -Driver mat- & livsstilsbloggen All Thing Green som startades 2011 under namnet Made by Mary.

Presskontakt: Rasmus Klockljung, rasmus.klockljung@vegokommissionen.se, 076-1155877

Sajter och sociala medier:

www.vegokommissionen.se och/eller www.javligtgott.se/vegokommissionen (bägge fungerar)

@vegokommissionen på Facebook, Instagram och Twitter

Gustav: www.javligtgott.se

@javligtgott på Facebook och Instagram

Rasmus: www.vegologi.blogspot.se/www.veganistan.se

@vegologi på Facebook, Instagram och Twitter, @veganistanse och @glassatallabok på Facebook

Jenny: www.vegangoteborg.se

@vegangoteborg på Facebook och Instagram

Johan: www.gaashud.se

@gaashud på Facebook och Instagram

Maria Strömberg Bååth  www.allthingsgreen.nu

@allthingsgreen.nu på Facebook och Instagram

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes