#VegoiSkolan, resurser och inspiration

Här samlar vi föreläsningar, panelsamtal, seminarier, debattartiklar och andra digitala inspirationsverktyg för dig som är vill lära dig mer om varför vego i skolan är viktigt. Föreläsningarna och seminarierna är mestadels arrangerade av Jävligt Gott på olika event under våren och sommaren 2018.


Debattartikel: Bättre och billigare skolmat med mer vego på menyn

Debattartikel skriven av Gustav Johansson, Jävligt Gott, Sofia Arkelsten, Riksdagsledamot (M) och Jens Holm, Riksdagsledamot (V) publicerad i Dagens Samhälle 24 juni 2018


Panelsamtal: Vego i Skolan, Gastro Nord Mässan 2018

Det här panelsamtalet ägde rum under Gastro Nord mässan 2018. Temat var Vego i Skolan och deltagande var Gustav Johansson, Jävligt Gott, Karoline Nordefors, Bloggare och Seniorkock, Sofia Arkelsten, Riksdagsledamot (M) och Fredrik Rosell, Bloggare och Förskolekock.

Vego i skolan – Vad gäller?

Intervju med Ulrika Backlund från Livsmedelsverket 2020. Vi reder ut vad som gäller kring vegomat i skolan och livsmedelsverkets rekommendationer. Är vegansk mat okej för elever i skolan?

Intervju med en skolkock, Magnus Naess

Skolkocken Magnus Naess har skrivit Sveriges första och enda kokbok för storkök i vegomatlagning och varit chefskock på en av Sveriges första skolor med en helt vegetarisk meny.

Intervju med en skolkock, Daniel Kallonas

Daniel Kallonas har vunnit pris för Årets Klimatkök på White Guide Junior och är känd för sitt arbete med att minska matsvinnet på sin skola.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes