fbpx

Vegetarisk pannbiff med lök

med quornfärs och ägg

Receptet: Vegetarisk pannbiff med lök

4 portioner

Ingredienser

Vegetarisk pannbiff med lök

Soja eller quornfärs 300 g
Medelstor gul lök 1 st
Stora gula lökar 2 st
Små eller 1,5 medelstor kokt king edward potatis 2 st
ägg Går att byta ut mot mer grädde och 1 extra msk potatismjöl om man är vegan 1 st
Potatismjöl 1 msk
Havregrädde 0.5 dl
Ströbröd 0.5 dl
Kinesisk soja 1 msk
Touch of taste brynt scharlottenlöksfond 1 msk
En nypa socker Efter smak
Vatten till såsen Efter smak
Svartpeppar och ev. lite extra salt Efter smak
En massa smör för stekning Eller mjölkfritt smör Efter smak

Gör så här

Vegetarisk pannbiff med lök

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegetarisk pannbiff med lök

IMG_4068 (800x600)
Vad är väl en exkursion in i husmanskostens förlovade land om den inte åtminstone till viss del är ledsagad av herr Leif Mannerström? Det här receptet är lånat av allas vår vithåriga mästerkockseminens, men vegotweakat av yours truly.
Jag har alltid älskat pannbiff med lök. Det är något väldigt speciellt i att frossa hejdlöst i en grönsak som annars enbart reduceras till grunder i såser eller biffar. Jag har dock känt att de biffrecept jag haft på g hittills varit lite för ocharmiga för att uppmana till att ätas utan burgarbröd och tonvis med dressing. Så det har dröjt ända till nu innan jag tagit mig för att kläcka ett nytt och riktigt bra recept.
Till min stora glädje fick jag till och med min annars så skeptiska köttätarsambo att utbrista i ett ”Wow, jag är faktiskt imponerad! Konsistensen är kanske inte densamma, men du har verkligen fått till smaken”. Det ni. 😛
IMG_4101 (800x598)

IMG_4070 (800x600)

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!