Vegetarisk Pad Thai – jättegott och enkelt!

IMG_4684 (1024x768)

För några månader sedan gjorde jag ett samarbete med Linas Matkasse där jag testade deras kasse i två veckor för att utvärdera det. Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – Pad Thai. Det är min standardgrej att beställa när det vankas Thaikiosk eller restaurang och jag måste säga att det känns helt awesome att kunna laga den minst lika god själv hemma, och dessutom på ungefär samma tid!

Receptet går att variera. Det här grundreceptet innehåller en hel del ägg, så om du vill göra det veganskt så rekommenderar jag dig att kanske smula sönder lite silkestofu och blanda ner istället tillsammans med lite extra maizena i dressingen för konsistensen. Det går också att ha i hela bitar med friterad tofu om man vill ha rätten lite bitigare, men jag tycker verkligen inte att det behövs.

Som sagt, all receptcredd till Lina och hennes testkökskockar!

*Edit våren 2017* – Nu har jag tagit mig i kragen och gjort en egen och vegansk variant på den här Pad Thaien som ni hittar här! 

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram – skapat av och för er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates requiredIMG_4674 (1024x768)

Pad Thai, 4 portioner

1 liten burk böngroddar
250 g vanliga risnudlar
1 medelstor bit färsk ingefära (ca 3 msk)
3 vitlöksklyftor
4 ägg
3 lime
150 g salta jordnötter
1 orange paprika
ett litet knippe färsk koriander eller mynta (beroende på smak)
250 g pak choi eller salladskål
1 rödlök
2 msk vitvinsvinäger
4 ½ msk japansk soja
3 msk flytande honung
2 tsk sambal olek
rapsolja till stekning

Börja med att koka risnudlarna enligt recept på påsen.

Blanda därefter ner finriven ingefära, 1 grovhackad vitlöksklyfta, honung, vitvinsvinäger, sambal olek, soja, limejuice från 2 lime och 100 g jordnötter i en mixerskål och mixa till en hyfsat slät dressing.

Skiva rödlöken, pak choien och paprikan tunt. Öppna och häll av burken med böngroddar. Grovhacka resten av jordnötterna och klyfta den sista limen och ställ åt sidan.

Värm en stor stekpanna eller wok på hög värme med lite olja och woka snabbt rödlöken och paprikan tillsammans med de två andra pressade vitlöksklyftorna i någon minut. Tillsätt därefter äggen och rör så att de blandas om. Du kan behöva ta av woken från plattan till och från så de inte bränns om du har för varmt. Efter ca 30 sekunder så blandar du i pak choien, böngroddarna och jordnötsdressingen och rör runt så allt blandas och blir varmt. Avsluta med att röra ner nudlarna och koriandern eller myntan och blanda väl. Klart! Tar typ fem minuter på spisen efter att du hackat och förberett allt. Servera med limeklyftorna, de hackade jordnötterna och lite extra soja. OCH ÄT MED PINNAR FÖR GUDS SKULL.

IMG_4688 (1024x768)

, , , , , , , , , , , , ,

42 Responses to Vegetarisk Pad Thai – jättegott och enkelt!

 1. Malin 1 augusti, 2019 at 09:03 #

  Detta blev SÅ gott!!! Tack för ett helt grymt recept!

 2. A 1 december, 2018 at 04:48 #

  På vilket sätt förhöjer pinnarna smaken?

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 3 december, 2018 at 12:46 #

   Alla sätt möjliga!

   • Kim 7 mars, 2021 at 05:04 #

    Är det inte sked och gaffel som gäller till pad Thai. Pinnar använder man väl inte i Thailand

    Tack för ett bra recept.

 3. Mica Wänseth 24 oktober, 2018 at 12:01 #

  Bästa Pad Thai vi någonsin lagat!

  Jag tog lite lätt på sambal och vitlök, de som ville fick klicka på egen sambal.

 4. Pidde 28 juni, 2017 at 11:14 #

  Detta blev något av det godaste jag lagat. Bra recept!

 5. Josefine 16 februari, 2017 at 06:40 #

  Jävligt gott är ingen överdrift för detta recept. Bytte honung mot lönnsirap, och sambal oleken och äggen uteblev. Bytte jordnötterna i såsen mot jordnötssmör, pga brist på mixer.
  Första gången jag lyckas med pad thai! Lyckades även klämma i mig ”2 portioner”.
  Tack för receptet, väldigt lätt att göra veganskt också.

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 16 februari, 2017 at 07:08 #

   Ett tips är att byta ut äggen mot lite smulad tofu och en msk maizena! Blir jättebra! Kul att du gillade receptet!

 6. hanna 5 februari, 2016 at 08:35 #

  Tack för detta recept! Gjorde succé på nyår.
  Mvh Hanna

 7. Madde 21 juni, 2015 at 11:38 #

  Om man vill göra denna vegansk, kan man skippa äggen och byta ut honung mot socker? eller förstör det hela receptet?

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 22 juni, 2015 at 08:06 #

   Hej!

   Skippa äggen, du kanske kan byta ut dem mot lite smulad tofu om du vill, men de tillför inget särskilt smakmässigt, bara gör det hela krämigare.

   Byt ut honungen mot sirap! Jag har hört att agavesirap ska vara bäst som honungsersättning om man kan få tag i det.

 8. Magnus 21 maj, 2015 at 10:56 #

  Mycket gott, men min blev lite för ”fast”. Dels klumpade nudlarna sig (trots att jag följde instruktionerna, tyckte jag…), dels blev min dressing inte tillräckligt slät och lite för tjockflytande. Vad kan sistnämnda bero på? Jag tänker att jag antingen fick i lite för mycket jordnötter eller att min mixer helt enkelt är för dålig.

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 23 maj, 2015 at 01:17 #

   Jag skulle gissa att det handlade om lite för mycket nötter, och att du kanske stekte såsen och äggen för länge? De ska bara typ röras ihop nästan. Äggen ska koagulera typ halvt så att det inte bara blir äggröra i pannan. Man kan tillsätta lite extra vatten till dressingen om den blir för tjock.

 9. Thaimorsan 4 februari, 2015 at 02:51 #

  Jättekul att många gillar Pad thai.
  Testa gärna min pad thai, självklart kan man köra vegetariskt.
  https://blogg.loppi.se/thaimorsan/akta-pad-thai-recept/

 10. Anna 5 januari, 2015 at 09:57 #

  Alltså detta!!! Magiskt gott! Jag älskar phad thai och har letat efter ett bra recept i evigheter och äntligen! Oh the joy. Jag la till gröna sojabönor också, säkert helt emot reglerna, men jävligt gött. Och så hade jag i savoykål istället för pak choi eller salladskål och det funkade fint.

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 6 januari, 2015 at 01:34 #

   Verkligen inte emot reglerna! Det låter smarrigt! Och jag brukar också köra med andra sorters kål när jag inte får tag i pak choi.

 11. Johanna 5 december, 2014 at 10:48 #

  Hej! Ungefär hur många kalorier är det i en liten (typ hälften av det på tallriken på bilden knappt) portion av din jättegoda pad thai? 🙂

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 6 december, 2014 at 07:41 #

   Hej Johanna!

   Tyvärr måste jag säga att jag inte har nån aning. Jag räknar aldrig kalorier. Men jag kan tänka mig att mängden jordnötter och ägg i såsen nog höjer kalorimängden en hel del. Man kan ju minska mängden något för att hålla nere på kalorierna och skippa äggen? Det finns program online som man kan skriva in recepten i som också beräknar kalorimängden vet jag, du kanske kan använda ett sånt om du verkligen vill veta?

 12. Sofia 14 november, 2014 at 12:55 #

  Det här är så gott så gott. Fick jag bestämma skulle vi käka det en gång i veckan (och det får jag ju pga lagar all mat hemma). Ungarna lite mer tveksamma, men tänker att de lär ju vänja sig om vi kör på i nåt år eller så. Tack som fan för detta recept!!

 13. Marianne Westin 7 oktober, 2014 at 10:09 #

  Vi äter INTE med pinnar i Thailand. Utan med sked och gaffel.
  Denna Pad Thai är godare än den jag får på marknader här i Thailand

 14. Amanda 6 augusti, 2014 at 04:21 #

  Grymt gott och grymt bra sida!!! Kommer testa många fler recept!

 15. Jana 26 maj, 2014 at 10:31 #

  Testade detta recept idag.
  Bytte ut alla jordnötter mot rostade solrosfrön och honungen mot terriyakisås pga allergier.
  Det fungerade mycket bra. Eller jag har inget att jämföra med. Detta var den första pad thai någonting för min del.
  Tack för pedagogiska instruktioner.

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 1 juni, 2014 at 05:22 #

   Smarta lösningar! Jag kan tänka mig att honungen går att byta ut mot socker också, den är nog mest till för att balansera limejuicen, men det beror ju på vad du vill undvika. Jag tyckte själv att den smakade ganska likt det man kan köpa på restaurang så det gjorde mig nöjd i alla fall! Men jag ska ju ärligt talat säga att jag aldrig smakat något annat än vegetariska versioner så jag har lite svårt att uttala mig om hur den ”äkta” thaiversionen ska smaka.

 16. William 20 maj, 2014 at 01:55 #

  Hej igen. Testade att dubbla receptet. Det blev sådär. 8 ägg blev lite väl smetigt. Jag kanske hade för stora ägg. Några tips om man vill laga mycket av den här fantastiska rätten?

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 21 maj, 2014 at 06:23 #

   Hej!

   Ja du, jag kan tänka mig att åtta ägg blev ganska mycket. De brukar ju vara så att just vätska behöver minskas en aning när man fördubblar recept. Man får liksom försöka tänka på att olika grejer har olika stor volym och att dubbelt så mycket av något kanske inte riktigt suger upp lika mycket vätska till exempel. Men annars är det svårt att säga, man får nog testa sig fram. Men jag skulle nog generellt minska mängden vätska med kanske 20 % om jag dubblade något recept och sen stå redo med lite vatten eller liknande om det blir för tjockt.

 17. Lydia 30 april, 2014 at 08:16 #

  Åh, vad gott! Ska nog laga till helgen. Har köpt nya pinnar precis, så passar ju bra 🙂

 18. william 29 april, 2014 at 11:46 #

  Hade inga pinnar hemma, men det var jävligt gott ändå. Tack. Blev ju sjukt mycket mat också.. 🙂

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 30 april, 2014 at 08:14 #

   Haha. Då rekommenderar jag att du köper pinnar och käkar resterna med dem!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vegansk Pad Thai – Jävligt Gott Festivalkäk med Bråvallafestivalen | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 19 juni, 2017

  […] rätt jag själv blev helt knocked away av första gången jag gjorde det var min vegetariska Pad Thai. Det receptet kom ursprungligen från en av Linas Matkassar, och så gjorde jag om det lite. Men […]

 2. Handla mat via nätet, veckomenyer och matsvinn - Emmas VintageEmmas Vintage - 12 april, 2017

  […] Jävligt gott av Gustav Johansson och bara älskar ALLT han lagar. Kan varmt rekommendera hans vegetariska phad tai (snabblagat och hur gott som helst) och auberginegratäng med mozzarella och ruccula. Kryddigt, […]

 3. Vegansk pitepalt – enkelt och jävligt gott! | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 14 oktober, 2016

  […] h*ns, ris och curry the Jävligt Gott Way Vegetarisk Pad Thai – jättegott och enkelt! Pasta med stekta tomater och fetaost och Jävligt gott firar 1/2 år! Hemmakväll och soppa […]

 4. Peanut Butter Limey time with Pad Thai and Key Lime Pie – mad food - 18 maj, 2016

  […] Pad Thai recipe I’ve made several times and I originally got it from Jävligt Gott. I LOVE organic peanut butter that is purely peanuts and salt and nothing else. Seriously, I love […]

 5. Mat | Pearltrees - 13 april, 2016

  […] Recept på Jordärtskocksgnocchi – MatHem. Färgstark sallad på fem gryner | Recept. Insalata colorata ai cinque cereali. Grynsalladen är en riktig färgbomb som smakar fantastiskt. Grynerna och de hyvlade grönsakerna bjuder på tuggmotstånd, skockorna smälter i munnen och vindruvorna ger en fräsch sötma. Ingredienser 4-6 portioner Zeta 5 Gryner Ekologisk 1 pkt Zeta 5 Gryner Ekologisk 250 g jordärtskockor 500 g jordärtskockor Zeta Buffelmozzarella 2 Zeta Buffelmozzarella (eller Zeta Mozzarella på komjölk) polkabetor 4 polkabetor skalade rädisor 1 knippe rädisor sköljda röda vindruvor Ca 200 g röda vindruvor halverade på längden pinjenötter 20 g pinjenötter lättrostade rucola 2 nävar rucola basilika Ett knippe basilika färsk Pestodressing Tips Recept framtaget i samarbete med Green Kitchen Stories. Så här gör du Sätt ugnen på 200°C. Tillagningstid: Svårighetsgrad:Lätt. Vegetarisk Pad Thai – jättegott och enkelt! | Jävligt gott – en blogg om vegetarisk mat och vege…. […]

 6. Simona äter vegansk geggamoja – och gillar! | Simona Ahrnstedt - 23 februari, 2016

  […] komiska med det här receptet är att jag tog det här receptet och så tog jag bort det jag inte tål (ägg, paprika och lök och starka saker) och saker jag […]

 7. Lunga söndag! | Den 21åriga tanten. - 10 maj, 2015

  […] Så himla gott blev det! Receptet finns här. […]

 8. Veg Pad Thai | Clara Henry - 20 september, 2014

  […] hittade jag på min favorit-veg-matblogg, HÄR. Det blev gott men nästa gång har jag nog bara i en lime istället för två. Dessutom […]

 9. Veckans Matkoma Vecka 24 - Matkoma - 15 augusti, 2014

  […] Vegetarisk Pad Thai + broccoli (Recept från Jävligt Gott) […]

 10. VV | Idas Blue Balloon - 7 juli, 2014

  […] igen. Så idag blir det kikärtsfyllda paprikor på grill och i mitten av veckan en vegetarsik Pad Thai. Man måste liksom låta fantasin arbeta då man bara handlar vegetariskt och det är så skoj! […]

 11. Veckans Matkoma Vecka 24 - Matkoma - Matkoma - 12 juni, 2014

  […] Vegetarisk Pad Thai + broccoli (Recept från Jävligt Gott) […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes