Veganskt Skrovmål

I samarbete med Bastard Burgers

Hej!

Jag hoppas att allt är bra med er! Trots mörkret och trots Corona. Idag, 21 dec, är det vintersolstånd. Det betyder alltså att det idag är årets absolut mörkaste dag. Fy fan alltså. Det är allt jag har att säga. Men nu vänder det.

Lite så vet jag att många som har jobbat i restaurangbranschen dock känner just nu. Som att det är jävligt mörkt. Corona drabbar oss alla väldigt hårt, men det finns vissa branscher som drabbas extra hårt ekonomiskt av de nedstängningar som sker just nu. Jag säger ingenting om ATT de sker, vi har inget viktigare här i världen än vår hälsa och vi måste göra det som krävs för att stoppa det här viruset så alla har en chans att fira en så god jul som möjligt och behålla sina nära och kära.

Men däremot så är det väldigt jobbigt att se hur så många vänner och kollegor i restaurangbranschen sliter just nu. De kraftiga restriktionerna som kommit nu under våg två går längre än vad de gjorde i våras, samtidigt som det finns mindre stöd till restaurangerna i form av sänkta arbetsgivaravgifter, hyrseslättader och annat som det fanns då. Resultatet blir att många ser sina livsverk skaka.

Bastard är långt ifrån den mest utsatta restaurangverksamheten där ute, men även de märker av detta väldigt tydligt. Som ni säkert vet så erbjuder de gratis frakt på alla sina take out beställningar, vilket de står för och därmed drastiskt sänker intäkten per såld burgare. Samtidigt så har besökarantalet sjunkit rejält.

Så jag vill bara ta den här stunden att uppmana er att vad ni än gör just nu – sluta inte handla på restaurangerna ni älskar bara för att ni inte längre kan eller vill gå dit eller för att vi inte längre kan stanna längre än till 20.30. Beställ take out, käka lunch, och stötta din lokala favoritrestaurang allt du kan!

Alltså, även om ni får receptet på skrovmålet, månadens burgare på Bastard här i blogginlägget och i videon jag delar, laga det inte hemma den här gången. Pallra dig iväg till närmsta Bastard Burgers, eller beställ via Foodora, Uber Eats, Volt eller någon av de andra leveranstjänsterna och stötta din lokala favoritrestaurang!

Samtidigt måste jag också säga – är det inte dags att komma med lite stödpaket till restaurangerna igen nu Magdalena Andersson? Det här kommer inte hålla länge till!

Veganskt Skrovmål, 4 burgare

 • 4 st Beyond burgare
 • 6 st Korvbrödbagarens Potato buns
 • 150 g isbergssallad
 • 1 burk Frankful Vegansk Ostsås
 • Rapsolja till stekning
 • Svartpeppar

Vegansk originaldressing

 • 2 dl vegansk majonnäs
 • 1/2 dl hackad ättiksgurka
 • 2 tsk amerikansk gul senap
 • 2 tsk ketchup
 • 1 krm cayennepeppar
 • 1/2 tsk paprikapulver
 • 1/2 tsk vitlökspulver
 • Salt efter smak

Gör så här

Vegansk Majonnäs

 1. Hacka ättiksgurkan.
 2. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och cayennepeppar
 3. Låt dra i kylskåp en stund innan servering

Skrovmålet

 1. Skär yttersta botten och yttersta toppen från 2 av bröden så de har snittyta på bägge sidor. Dessa 4 skivor blir mittenbröden till dina övriga 4 burgarbröd. Rosta bröden.
 2. Dela burgarna i 2 och rulla till små bollar så du får 8 st lika stora färsbollar.
 3. Smashstek dem 4 i taget i en het stekpanna genom att först ha i lite rapsolja, därefter lägga i bollarna, ha på lite svarpeppar och direkt pressa dem platta med botten av en kastrull, bred stekspade eller burgarsmash (som i videon).
 4. Så fort burgarna fått färg på undersidan och blivit fasta så vänder du på dem. Ha på svartpeppar på andra sidan och klicka sedan ut ca 2 msk vegansk ostsås på respektive burgare och bre ut någorlunda jämnt.
 5. Ta upp burgarna och lägg dem på en tallrik och återupprepa med de 4 sista bollarna.
 6. Bygg varje skrovmål med dressing på bottenbrödet, sedan sallad, burgare, mellanbröd, dressing, sallad, burgare och så topplock.
 7. Klart! Pressa ihop rejält innan du ska äta så du kan få in dem i munnen!

,

One Response to Veganskt Skrovmål

 1. Jan Johannesson 22 december, 2020 at 05:19 #

  He, jag är ingen expert alls men har börjat och gilla veganska burgare. Men, min kommentar till dina recept är att man ska baka brödet själv. Det blir stor skillnad.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes