Veganskagensnittar till Midsommar!

veganskagen (1)

Hej!

På fredag är det midsommar! Oj vad vi har längtat! Svenska traditioner, sommarfester, myggor, regn och rusk. 😉

Skämt å sido, det ska bli jäkligt nice, och för mig (och kanske en del till) så börjar också semestern! Min semester kommer dock att börja med en hel del jobb – å bloggens vägnar. På själva midsommarafton kommer jag nämligen att (dam, ta da dam, ta da dam!) sända LIVE MED CLARA HENRY I P3!!!!

Ja! Ni läste rätt. Yours Truly kommer att langa grillat sommarkäk i direktsändning med allas er coolaste favorit youtuber. Hur kul är inte det? Jag är i alla fall totalt star struck.

Jag ska laga den svenskaste av alla rätter. Nämligen tacos! 😀 Med en liten twist så klart. Och den twisten kommer i from av det jag ska göra hela nästföljande vecka – nämligen laga karibiskt dunderkäk tillsammans med Orlando’s JamaicanBergmanveckan! Bland annat kommer jag att langa karibisk blomkålstacos, så den tänkte jag bjuda på även under direktsändningen på midsommarafton.

Men nog om det (inte så humblebrag på det där va?). Midsommar är fortfarande midsommar och på midsommar ska man också käka snittar! Jag har tagit fram tre stycken dundergoda vegosnittar tillsammans med gänget på Patchwork, varav vi idag bjuder er på detta fantastiskt smarriga recept på veganskagen. Jag publicerade det för första gången för ungefär ett år sedan, och det har blivit en riktig klassiker sedan dess. Här serverar jag den på hemmagjorda brödkrutonger, och med enbart svart tångrom vilket ger den en lite spännande touch. Ett tips, om man vill göra den lite extra edgy är att byta ut citronjuicen mot lime vilket ger en helt annan dimension.

Men nog snackat. Här är receptet! Det funkar helt fantastiskt fint med ett glas av Patchworks vita Piniot Grigio.

IMG_1031

Veganskagen, ca 20 snittar

  • 1 baugette
  • 1 dl havre creme fraiche
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • ½ hackad färsk dill
  • 1 msk citronjuice
  • ½ rödlök
  • 100 g finhackad tofu
  • 1 mogen avocado
  • 3 msk tångkaviar
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Brödkrutonger

  1. Börja med att skiva baguetten i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Pensla dem med olivolja och grädda 10 minuter på 180 grader i ugnen så de blir knapriga. Låt svalna

Veganskagen:

  1. Hacka rödlöken, dillen, avocadon och tofun fint. Tofun och avocadon ska vara i ca 0,5×1 cm stora tärningar.
  2. Blanda alla ingredienserna i en skål och smaka av med citronjuice, salt och peppar
  3. Låt stå kallt i 30 minuter innan servering.
  4. Bygg snittarna genom att klicka ca 1 msk skagenröra per brödkrutong, toppa med en dillkvist och lite olivolja

Det här inlägget är ett del av mitt samarbete med Patchwork – Vinet till Vego.

IMG_1030

, , , , , , , , ,

2 Responses to Veganskagensnittar till Midsommar!

  1. Filippa och Julia 21 juni, 2016 at 02:57 #

    Låter sjukt gott, ska jag definitivt testa snart! /Filippa

Trackbacks/Pingbacks

  1. En vegansk midsommar - Mitt kök - 22 juni, 2016

    […] Här hittar ni receptet […]

Lämna ett svar till Filippa och Julia Click here to cancel reply.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes