Veganska slutspelssnacks – Allt du behöver för VM finalen!

Hej!

I morgon är det dags för Frankrike – Kroatien i VM finalen 2018! Spännande, spännande! Jag är vanligtvis inte alls någon fotbollsperson, min egna karriär avslutades efter fyra sorgliga år i Bullermyrens IK som mestadels back och med enbart två mål att skryta med, alla gjorda i matcher vi vann med sisådär 16 – 0. Jag var överviktig, hade dålig kondis och hade inget särskilt bollsinne. Dessutom var de flesta i laget riktiga skitungar och tränarna som ledde laget var deras farsor och inte så mkt bättre skrot och korn de själva. Så efter några år av toppning vilket innebar bänknötning för mig så la jag av och läste böcker istället. Synd för min fotbollskarriär, tur för mig, för jag har haft betydligt mkt större framgång som bokmal än vad jag tror att jag någonsin skulle haft som fotbollspelare 😉

Men, den lilla depphistorien betyder inte att jag inte kan uppskatta lite hederlig folkfest när jag ser en. Och varje folkfest med självrespekt lär ju ha en uppsjö av olika snacks och smarriga grejer att käka. Här kommer ett gäng av mina bästa veganska slutspelssnacks, självklart med några särskilda rätter från Balkan och Frankrike inslängda 😉 Vilka hejar ni på?

Cevapi – Typ från Kroatien och Jävligt Gott!

Balkans svar på kebab, små tumformade köttfärsbiffar som käkas i pitabröd med ajvar och kajmak, en sorts smörsås som jag i det här receptet bytt ut mot vitlökssås.

Sticky tofu ribs

Vad säger slutspelskrubb bättre än fingermat?! De här klibbiga tofupinnarna kommer garanterat att bli en hit på slutspelsbordet!

BBQ Buffalo Cauliflower wings

Min egen take på de klassiska buffalowingsen. Blomkålsbuketter grillas med en klibbig och het BBQ marinad. Kör i ugnen om du inte har en grill till hands. Och servera gärna tillsammans med Ranchdressingen i receptet!

Pommes med hemmagjord majonnäs – Vive La France

Lite oklart om just kombon med Pommes med majonnäs egenligen kanske är mer av ett belgiskt påhitt, men va fan – både mayonnaise och pommes frittes är ju franska från grunden. Så det får allt funka! Klicka på rubriken för instruktioner på hur du gör egna pommes (bara att byta ut sötpotatisen mot valfri annan potatis.

Elotes – majskolvar med majonnäs, koriander och Chili

Hur de äter majskolvar i majsens hemland, Mexico! Kan ju inte vara fel då va? Jävligt gott vill jag garantera!

Lökringar

Klassikern! Hur gott som helst!

 

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required, , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes