Veganska Pigs in a blanket

*I annonssamarbete med Anamma*

Hej!

Min och Anammas lilla vardagsmatsserie med superenkla och jävligt goda rätter som du kan göra på typ ingen tid alls fortsätter!

Förra veckan fick ni en femminuters vegansk schnitzelburgare och idag får ni en precis lika enkel version på korv med bröd. Den enda skillnaden är att dessa rackare dock behöver ligga inne i ugnen i ca 20-30 minuter för att låta smördegen baka klart. Själva förberedelserna tar dock ungefär lika lång tid som det tar att äta upp dem. Det vill säga i stort sett ingen tid alls.

Jag snackar så klart om den något udda, men väldigt roliga rätten ”Pigs in a blanket”! Det är en amerikansk version av korv med bröd där korven helt enkelt bakas in i smördeg istället för att serveras med ett vanligt korvbröd. Det finns en brittisk version av rätten, med samma namn där de dock använder bacon, men jag tyckte by far att den amerikanska versionen lät både roligare och godare så självklart kör vi på den!

Här använder jag Anammas vanliga vegokorv, men det går så klart även att använda deras prinskorvar och göra lite mindre, munsbitsaktiga korvar. Det är helt upp till dig.

Jag toppade dem sedan med senap, ketchup och bostongurka och åt dem med händerna. Men du kan så klart toppa dem med vad du vill, eller helt enkelt bara äta dem som de är. Det är gött det med, även om det kan bli lite torrt.

Här ovanför har ni en video av hur man gör (om man ens behöver en sån!) och här nedanför har ni receptet. Enjoy!

Veganska Pigs in a blanket

 • 1 paket Anamma vegokorv á 300 g (6 st korvar)
 • 1 paket färdig vegansk smördeg á 250 g
 • 1/2 dl havregrädde till pensling
 • 1-2 msk vita sesamfrön för garnering (frivilligt)

Till servering

 • Senap
 • Ketchup
 • Bostongurka

Gör så här

 1. Sätt på ugnen på 210 grader
 2. Skär smördegen i 6 st lika stora fyrkanter
 3. Rulla in korvarna i fyrkanterna, gärna diagonalt så de rullas lite som en croissant!
 4. Pensla degen med havregrädde och toppa med sesamfrön
 5. Grädda i ugnen enligt instruktioner på smördegen i ca 30 minuter, eller tills smördegen fått fin färg och är genomgräddad
 6. Ta ut ur ugnen och låt vila någon minut innan servering.
 7. Servera med dina favorittillbehör till varmkorv!
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required

, , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes