Veganska fiskburgare med remouladcoleslaw

*I samarbete med Astrid och Aporna*

Hej!

Jag hoppas ni har en fin dag och är peppade inför midsommar! Själv jobbar jag sista timmarna nu inför att vi ska åka ner till Skåne och fira med delar av familjen. Jag ser enormt mycket fram emot det hela!

Midsommar är ju en av årets största grillhögtider, och en tidpunkt då många kanske för första gången får riktiga sommarvibbar. Det här årets midsommar kommer ju bli ganska speciell i och med Corona. Med största sannolikhet är alla större firanden inställda, alla större fester och familjesammankomster. Men, det betyder ju inte att man inte kan samlas ett mindre gäng, framförallt utomhus! Och då som sagt passar ju grillen perfekt.

I det här receptet har jag teamat upp med Astrid och Aporna som ju relativt nyligen har återlanserats efter att ha gått i konkurs under våren 2019. Konkursboet köptes upp av bland annat Svenska Kale United och brittiska VBites och kommer under 2020 att lansera både några av de klassiska favoriterna på nytt, men också en hel drös med nya spännande produkter. Jag fick testa deras nya panerade f*skfilé här för några veckor sedan och blev riktigt imponerad, så när de frågade om jag ville göra något samarbete var detta en produkt jag speciellt bad om att få jobba med.

Det här den absolut bästa panerade vegofisken jag har testat, alla kategorier. Paneringen är tjock, krispig och fräsch, f*skfilén är generös i storlek, har en mjäll men ändå tillräckligt fast konsistens och en riktigt god smak av hav. Bäst av allt är kanske det faktum att den också gör sig riktigt bra på grillen! Det här är ju inte riktigt annars den typ av produkt som man förväntar sig kunna grilla, men just att den är så stor och relativt fast gör den perfekt för att grilla. Helst ska den dock vara tinad när du lägger den på grillen, annars är risk att den bränns innan den blir genomvarm. På sin hemsida har de dock instruktioner för hur du kan grilla den från fryst, göra den i ugn och steka den på bästa sätt.

En del kanske tycker att det känns lite som fusk att använda en färdigpanerad vegofiskfilé för en sån här burgare. Ni får gärna ta och panera en egen bit tofu enligt mitt fispinnerecept om ni vill. Det blir bra det med! Men ärligt talat, ibland vill man bara njuta av god mat, inte behöva stå i en timme och panera sin egen vegofisk, när köttätarna ändå bara tar fram en färdig fiskfilé ur frysen. Det är helt okej! Plus att det är väldigt svårt att få till något SÅ HÄR fiskliknande hemma. Jag är övertygad om att en köttätare som fick denna skulle bli lurad. Framförallt serverad i en burgare på det här sättet.

Den frasiga f*skfilén finns än så länge enbart att köpa på COOP och ni hittar den i FRYSDISKEN (till skillnad från färskhyllan där AoA ofta finns), så skynda er iväg och lägg vantarna på den så kan ni grilla detta på midsommar!

Veganska f*skburgare med remouladcoleslaw, 4 burgare

Remouladcoleslaw

 • 1/2 vitkåls eller spetskålshuvud, ca 250 g
 • 1 rödlök
 • 50 g inlagd kapris
 • 1,5 dl vegansk majonnäs
 • 1/2 tsk gulcurry
 • 1 msk dijonsenap
 • juice från 1/2 citron (ca 1 msk)
 • 1/2 dl färsk hackad dill
 • Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här

Remouladcoleslaw

 1. Skölj och strimla vitkålen fint. Skala och skiva rödlöken tunt. Häll av spadet från kaprisen och grovhacka den. Finhacka dillen.
 2. Blanda vitkål, rödlök, kapris, dill, majonnäs, citronjuice, gulcurry och senap i en skål och rör om väl. Smaka av med salt och peppar.

Burgaren och servering

 1. Tänd grillen (eller sätt på spisen!) och förbered direkt grillning.
 2. Skiva under tiden rödlöken. Blanda löken med hamburgergurkan, samt lite spad från gurkan och låt dra medan du förbereder resten av ingredienserna.
 3. Grilla eller stek den frasiga f*skfilén tills den fått fin färg på bägge sidor. Grilla brödskivorna lätt.
 4. Bygg burgaren med lite coleslaw i botten på ena brödet, sedan två skivor sallad, sedan burgaren, mer coleslaw och toppa med några skivor rödlök och gurka. Lägg på toppbrödet och ät omgående!

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes