Veganska Canneloni

*I samarbete med Fazer Aito*

Hej!

Nu har jag ett supersmarrigt recept till er! Det här var verkligen så oproportionerligt gott mot hur enkelt det var att laga, så jag blir alldeles lycklig faktiskt!

Det finska havreproduktsmärket Aito har utvecklat ett par nya smarriga smaksatta havreprodukter som kan ersätta matlagningsgrädde i olika rätter. Men ja, då smaksatta i förväg, vilket jag måste säga var en ovanligt bra idé. De finns i två versioner, men med ostsmak och en med pepparsmak, och i det här receptet använder jag mig av den med ostsmak som en sorts färdig ostbechamele.

Istället för ricotta så har jag fyllt mina cannelonis med en annan smart havrebaserad produkt från Fazer, deras Yoza Havrebit som är en sorts havrebaserad tofu, typ. Den har en lätt syra som gör att den påminner lite mer om ost än vad tofu gör, men funkar i övrigt på i stort sett samma sätt, och blir väldigt bra som ersättning till ricotta i en sån här rätt.

Överlag så är jag så väldigt glad att det börjar dyka upp så många fantastiska havrebaserade produkter. Bägge dessa produkter är gjorda på nordisk havre som tack vare vårt gynnsamma klimat här uppe är ovanligt näringsfyllt, och som ju är ett väldigt klimatsmart alternativ till ost och grädde.

Och ärligt talat. Tänk att det kan vara så här enkelt att laga något så här gott? KOLLA BARA PÅ DET!

Vegansk Canneloni, 4 portioner

  • 1 paket cannelonipasta á 500 g
  • 1 förpackning Aito Oat Cuisine med ostsmak á 250 g
  • Salt och peppar

Tomatsås

  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar goda hela tomater
  • 1/3 kruka färsk basilika
  • salt och peppar

Fyllning

  • 3 paket Fazer Yosa Med Örter á 160 g styck
  • 2/3 kruka färsk basilika
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor färsk vitlök
  • 1/2 röd chili eller 1 krm chiliflakes
  • Salt efter smak

Gör så här

Tomatsås

  1. Skala och skiva vitlöken tunt. Hetta upp en kastrull med olivolja till låg/medel temperatur och fräs vitlöken tills den precis börjar få lite färg.
  2. Ha i tomaterna, salt och peppar och låt tomatsåsen koka så länge du hinner, gärna i minst ca 30 minuter medan du förbereder de övriga ingredienserna.
  3. Smaka därefter av tomatsåsen med salt och peppar, vänd ner lite färsk basilika precis innan du ska använda den.

Fyllning

  1. Skala och riv vitlöken. Skölj och finhacka chilin samt finhacka basilikan.
  2. Mosa Yosa Havrebitarna med händerna så de finfördelas. Blanda med vitlöken, chilin, basilikan, olivoljan, vitvinsvägern, salt och peppar och smaka av så smakerna är balanserade och framförallt goda!

Bygg cannelonin

  1. Lägg ut ett tunt lager med Aito Oat Cuisine med ostsmak i botten på en ugnsfast form, ca 30×40 cm bred.
  2. Fyll pastarören med fyllningen. Enklast är nästan om du använder en spritspåse som du kan fylla rören med genom att spritsa in fyllning ifrån kanterna på rören.
  3. Lägg ut de fyllda pastarören i formen. Toppa först med tomatsås och därefter med resten av Aito Oat Cuisine. Avsluta med lite salt och peppar och grädda därefter i ugnen i ca 30-40 minuter på 200 grader eller efter instruktionerna på pastapaketet och tills du fått fin yta på gratängerna.
  4. Låt vila 5 minuter innan servering och ät med en god sallad!
No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes