Vegansk tunnbrödsrulle med skagenröra

DSC_2902

Hej hej!

Som ni kanske märkt om ni följt mig på instagram så är jag ett enormt fan av food trucken Vegan Soul Train. De har tagit det här med vegansk street food till en helt annan nivå med sina pulled chicken burgare, dönertallikar och inte minst deras prisvinnande skärgårdsrulle. En mäktig tunnbrödrulle fylld med korv, mos och en massa goda röror. Svensk street food at it’s best!

Som ni vet, imitation är den högsta graden av smicker. Och jag är dessutom en sucker för att sno och försöka sätta min egen twist på recept jag gillar. Så självklart var jag tvungen att försöka mig på att rodda en egen vegansk tunnbrödrulle som åtminstone kunde FÖRSÖKA tävla med the soul train gang.

Och banne mig. Gott blev det iaf!

Jag har dock inte kopierat deras recept rakt av. Dels för att jag inte har det, men också för att det ju inte skulle ha varit så kul. De använder sig av Goodstores egna grillkorvar, har dill i sitt potatismos, och har en vegansk ”räksalladssås” färgad av rödbetor (men jag tror inte att det är några i..) med två sorters tångrom och lite andra grejer. Jag bestämde mig istället för att dels byta ut korven mot veggyness himelska chorizo. Helt enkelt för att det är min favoritkorv. Och dels för att byta ut räksåsen mot min egen smarriga skagenröra. Jag toppade härligheten dessutom med french’s senap och srirachasås. Varför? Det är mina favoritsåser. Så enkelt var det. Skagenröran proppade jag dock full med gurka istället för tofu och avocado som jag brukar för att inte göra det hela så sjukt mastigt.

Och tro det eller ej, men även street food går att käka till finvin! Till exempel Patchworks fantastiska Fairtraidevin, som fint balanserar upp den feta skagenröran och den lite kryddiga srirachasåsen och korven. Testa vettja!

DSC_2853

Veganska tunnbrödrullar för 2 personer

 • 2 paket veggyness chorizo, eller annan valfri god grillkorv
 • 2 st stora runda tunnbrödsplattor (inte små fyrkantiga som jag har på bilden, men de var slut i butik)
 • 1/4 isberssalladshuvud
 • 4 msk bostongurka
 • 2-3 msk rostad lök
 • French’s senap
 • Srirachasås
 • Ketchup

Potatismos:

 • 6 st stora mjöliga potatisar
 • 1/2 dl havregrädde
 • 1 msk olivolja
 • salt och peppar
 • 1 nypa muskot

Skagenröra:

 • 1 dl havrefraiche
 • 0,75 dl vegansk majonnäs
 • 2 msk tångrom
 • 3 msk hackad dill
 • 1 msk citronjuice (färskpressad)
 • 5 cm tärnad gurka
 • 1/4 hackad rödlök
 • 1 msk olivolja
 • salt och peppar

DSC_2872 (1)
Skala, tärna och koka potatisen tills den är mjuk. Mosa med en gaffel och blanda med havregrädde och olivolja tills du får en fin konsistens. Du kan behöva variera mängden grädde beroende på hur fuktig potatisen var. Krydda med peppar, salt och muskot.

Hacka därefter gurkan och rödlöken i ca 5×5 mm stora tärningar och blanda ihop alla ingredienserna till skagenröran. Låt stå och dra en liten stund medan du steker korven.

Bygg varje tunnbrödsrulle med först en brödplatta i botten (doh..), sedan ca 3-4 msk potatismos, 2-3 msk skagenröra, 2 msk bostongurka, en näve isbergssallad och sedan två korvar per bröd. Toppa med rostad lök, srirachasås, senap och ketchup.

Vik ihop rullen genom att först vika upp botten och sedan rulla in ena sidan, och sedan andra. Var försiktig så att du inte har sönder brödet. Enklast är om du först har lagt brödet på till exempel ett ark aluminumfolie eller i lite tidningspapper. Det hjälper rullen att hålla ihop även om brödet blir fuktigt. You know, som de gör med kebabrullar.

Käka med en gaffel och en massa servetter! Happy munchin!

Det här inlägget är en del av mitt samarbete med Patchwork – Vin till vego.

, , , , , , ,

3 Responses to Vegansk tunnbrödsrulle med skagenröra

 1. Peter 13 april, 2016 at 02:54 #

  Var köper du veggyness produkter?
  Tack för inspiration!

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 16 april, 2016 at 11:33 #

   Jag hittade de här på mitt lokala Hemköp. Fråga så kan de säkert ta in!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vegoskola med Expressen Mitt Kök – Avsnitt 1 Vegokorv | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 28 november, 2016

  […] Stort reportage om vegogrillning i tidningen Mitt I Jävligt God Sommar, Avsnitt 5 – Knäckepizza och blåbärspaj Jävligt God Sommar avsnitt 4, Vegoburgare och Big Macdressing Vegansk tunnbrödsrulle med skagenröra […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes