Vegansk Steak Frites med svart vitlök

*I samarbete med Paul & Thom Vegonade*

Hej!

Hörrni! Jag har ett väldigt roligt nytt samarbete som jag vill presentera för er! Det här tror jag enormt mycket på faktiskt, och är väldigt stolt över att få hjälpa fler att upptäcka under hösten och vintern!

Paul & Thom är verkligen inget företag som jag tror att de flesta förknippar med vegomat. De är främst kända för sina tapasbrickor, charkuterier och ostar och jag är säker på att ni sett deras produkter i butik runt om i landet.

Därför blev jag själv positivt överraskad när de i våras lanserade en helt ny produktserie med så kallade ”vegonader”. En vegonade är en oljebaserad kryddblandning som man antingen kan använda som marinad till grönsaker, smaksättning i en sås, gryta eller i biffar. Inte krånligare än så! Jag älskar när oväntade företag gör grymma vegogrejer.

Måste marinaden användas till vego? Nej, så klart inte, men den har en stor fördel till skillnad från andra marinader eller kryddblandningar när den kombineras med vegomat just i det att den faktiskt är oljebaserad. Väldigt ofta är det just bristen på fett som gör att vegomat kan smaka lite mindre, fett leder som bekant smak.

När jag testade min första påse vegonad i somras kände jag mig faktiskt nästan lite förbannad över att jag inte kommit på det här själv. Mitt jobb går ju i praktiken ut på att hjälpa er hur ni ska smaksätta och krydda era vegorätter för att de ska bli lika goda som kötträtter, och så kommer ett företag och bara gör en färdig kryddpåse som gör jobbet färdigt åt dig? Inklusive umami, fett och kryddning, bara redo att röra ner.

Faktum är att jag gjorde liknande biffar som dessa på just Black Garlic Vegonaden på grillen i somras och bjöd mamma på som glatt utbrast att det var de godaste biffarna jag någonsin gjort… 😛 Jag vet liksom inte riktigt vad jag ska säga om det ärligt talat. Men jag är i alla fall 100 % ärlig med att jag gillar dessa produkter!

Under hösten så kommer vi att ta fram ett nytt superenkelt och garanterat jävligt gott veganskt recept i veckan till er där jag använder mig av Vegonades olika smaksättningar. Det kommer helt enkelt att komma en hel drös med enkla och goda veganska recept här framöver!

Vegonade finns faktiskt att köpa idag i alla större matbutikskedjor, så om de av någon anledning inte finns i din butik ännu så kan du be din butik att ta in dem på prov. Det kommer vara värt besväret!

Steak Frites med svart vitlökssmak, 4 portioner

Biffarna

Kall bearnaisesås

 • 1 dl  växtbaserad creme fraiche eller matlagningsyoghurt
 • 1 dl växtbaserad majonäs
 • 1 schalottenlök
 • 1-2 tsk vit vinäger
 • 2 msk torkad dragon
 • 1 liten bunt persilja
 • 2 tsk dijonsenap
 • 1 tsk msk socker
 • 0,5 tsk gurkmeja
 • Salt & peppar

Övriga tillbehör

 • 500 g pommes frites
 • Valfri sallad
 • Olja till fritering

Gör så här

Biffarna

 1. Tina den formbara färsen tills den går att bearbeta med händerna. Ca 30-40 minuter i rumstemperatur från fryst.
 2. Blanda ner Vegonadepåsens innehåll i färsen och blanda väl. Det är all smaksättning du behöver!
 3. Forma 4 stora biffar på ca 150 g vardera och stek dem på medelvärme i ca 4 minuter per sida. De ska ha fått fin stekyta och vara fasta hela vägen igenom. Servera genast

Kall bearnaisesås

 • Skala och finhacka scharlottenlök och persilja.
 • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med vinäger, salt, peppar och socker. Justera färgen med gurkmeja. Låt gärna stå och dra i kylskåp ett tag innan servering.

Om du känner att du inte orkar med detta så går det så klart att köpa färdig vegansk bearnaissås också, men denna är riktigt nice så jag rekommenderar att du testar!

Övriga tillbehör

 1. Fritera pommes friten
 2. Gör en sallad
 3. Servera medan allt är varmt! Enkelt va?

4 Responses to Vegansk Steak Frites med svart vitlök

 1. Jessica 22 juni, 2021 at 04:00 #

  Hej! Går detta att grilla på en grill? Tack!

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 23 juni, 2021 at 06:58 #

   Yes!

   • Jessica 23 juni, 2021 at 11:47 #

    Då ska jag pröva detta till midsommar, tack så mycket för svaret! Trevlig midsommar!

 2. Jessica 21 juni, 2021 at 09:35 #

  Hej! Kan man grilla detta på en grill ute?
  Tack!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes