Vegansk Reuben Sandwich

*I samarbete med Peas of heaven*

Hej!

Hoppas allt är fint med er! Nu jäklar har jag ett recept till er 😛 Peas of heaven har kommit ut med skivad vegansk ”rostbiff” och påläggskivor som bägge två smakar riktigt gott och som ju gör sånna här fantastiska tillrättningar möjliga. I grundutförandet är Roast Peaf (som de kallar den) och Vegan Slices ganska lika varandra, men rostbiffen är dels kantad med svartpeppar och lite större. Bägge två har en mustig umamiton, verkar vara färgade med rödbeta och är lätt syrliga också. Väldigt smarriga! Om något tycker jag kanske att varje paket kunde ha innehållit lite fler skivor vilket gör dem lite smådyra att äta till frukost varje dag. De håller heller inte för att stekas, utan bör ätas kalla eller ljumna som i den här mackan. Men det går ju fint det med tänker jag.

Det gjorde dock att de passade alldeles perfekt för en sån här monstermacka! En Reuben Sandwich är en riktig dundertoast ursprungligen toppad med skivat kött, surkål, ost och thousand islanddressing. Jag gjorde min egen version av den där jag blandade surkålen med dijonsenap, tabasco och majonnäs istället för att använda en Thousand Island dressing och la också på ölstekt lök (som ni kanske märkt att jag älskar!) men i övrigt är den ganska lik. Det är gott, enkelt och svulligt som fan! Jag blandade rostbiff och påläggskivor i ett tjockt lager och det gjorde underverk både för utseende, smak och textur.

Vegansk Reuben Sandwich, 2 stora mackor

Surkålen

 • 1,5 dl avrunnen surkål
 • 1 dl vegansk majjonäs
 • 1/2-2 tsk tabasco (efter smak)
 • 2 tsk dijonsenap
 • 1 tsk citronjuice
 • Rikligt med svartpeppar och salt efter smak

Ölstekt lök

 • 1 stor gul lök
 • 1 tsk kikkomansoja
 • 1/2 dl öl
 • 1 msk balsamvinäger
 • Rapsolja till stekning
 • Svartpeppar efter smak

Gör så här

Surkålen

 1. Blanda ihop alla ingredienser förutom citronjuice och tabasco. Krydda upp lite i taget tills du är nöjd och du tycker att det finns en balans mellan syran, fettet och hettan.
 2. Ställ kallt i 15 minuter och låt dra innan servering.

Ölstekt lök

 1. Skala och skiva löken
 2. Stek den på medelhög värme i ca 10 minuter tills den får fin färg och börjar karamelliseras
 3. Slå i sojasås, socker och öl och låt koka in till en tjock och krämig röra.
 4. Smaka av med ev. mer soja, socker och svartpeppar och ställ åt sidan.

Mackan

 1. Skär brödskivorna och rosta dem på ena sidan i en stekpanna. Vänd på brödet i pannan och lägg direkt på ostskivorna så de smälts av eftervärmen medan du rostar undersidan av bröden.
 2. Ta bröden av värmen när osten börjat smälta och de fått fin färg på bägge sidor. Återupprepa för den andra toasten (du kan antagligen bara få plats med två brödskivor i pannan åtgången).
 3. Lägg bägge brödskivorna med osten uppåt på en tallrik. Toppa den ena med rikligt med ölstekt lök, placera sedan alla skivorna Roast Peaf och Vegan Slices från ett paket vardera ovanpå löken och avsluta med att toppa med rikligt av surkålsröran och sist det sista brödet med osten nedåt.
 4. Tryck ihop, skär i två och ät omgående! Du kan också slå in mackan i bakplåts eller tidningspapper och ta med som en riktigt goffig lunch. Servera då genom att skära i hälften och äta med pappret på så du kan hålla halvorna i händerna.

, , , , , , , ,

One Response to Vegansk Reuben Sandwich

 1. Linda 20 oktober, 2019 at 08:30 #

  Gud så gott det ser ut!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes