fbpx

Vegansk pastasallad

med vegansk ost, rökt tofu och vitlöksdressing
” En vegansk version av en riktig klassisk ost och skinkpastasallad med rhode islanddressing. Det behöver inte vara krångligare än såhär! ”
– Gustav

Receptet: Vegansk pastasallad

4 portioner

Ingredienser

Pastan

Penne pasta 250 g
Näve färsk basilika 1 st
Olivolja 0.5 dl
Färsk citronjuice 1 tsk
Klyfta vitlök 1 st
Salt och peppar Efter smak

Sk*nkan

Rökt tofu 150 g
Japansk sojasås 2 tsk
Rapsolja 1 msk

Salladen och osten

Go Vegan veganost 150 g
Isbergssallat 100 g
Färsk gurka, 1 dm 1 st
Körsbärstomater 150 g
Kokt majs 100 g

Vitlöksdressing

Havrefraiche 2 dl
Vitlöksklyfta 1 st
Färsk citronjuice 1 tsk
Olivolja 1 msk
Salt och peppar Efter smak

Gör så här

Pastan

Sk*nkan

Salladen och osten

Vitlöksdressing

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Fem grymma "ta med" recept för dig på språng!
Bloggen: Vegansk pastasallad med ost och skinka

Hej vänner!

Här kommer ett gäng recept för dig som behöver lite inspiration för en snabb och enkelt lunch som går att förbereda i förväg och ta med sig till jobbet, på en picnic eller helt enkelt bara för att äta senare.

Allesammans kan förberedas i förväg och förvaras i en försluten matlåda, inslaget i papper eller liknande och kan förvaras några timmar i rumstemperatur vid behov eller i kylskåp i några dagar.

Fem enkla recept för en snabb lunch!

från Hooked Foods veganska fiskbil

Också kallad ”Jävligt gott Rullen” är en tunnbrödrulle med växtbaserad tonfiskröra som jag tog fram tillsammans med Hooked foods för deras veganska fiskbil som åkte runt i Stockholm sommaren 2021 för att göra reklam för deras ”toonish”. Den är inspirerad av den klassiska smålandsrullen, men med tonfiskröra istället för hummus och är löjligt god! Funkar perfekt att göra i förväg, rulla in i bakplåtspapper eller folie och ta med ut på språng! Själva röran är också löjligt god i sig.

Varmkorv goes Vietnam!

De här korvarna är inspirerade av den vietnameisiska street food klassikern bahn mi och väldigt goda både varma och kalla! Korvarna kan också bytas ut till lite vad som helst, till exempel rökt tofu eller stekta vegobitar om du tycker att det är enklare och föredrar det kallt. Du kan så klart också skippa koriandern helt om du inte gillar det.

med avocado och hemmagjord tonfiskröra på kikärtor

Ännu ett växtbaserat tonfiskrecept, men den här gången gjort på kikärtor och noriblad istället för vegansk tonfisk! Här har jag gjort grillade mackor med den hemmagjorda röran, och dessutom slängt in avocado i mitten. Sjukt smarrigt! Dessa är nog snäppet godare varma, men fortfarande sjukt goda dagen efter, eller så kan du snabbt värma på dem i stekpannan eller micron.

med vegansk ost, rökt tofu och vitlöksdressing

Den här växtbaserade varianten på den klassiska ”skinka och ost” pastasalladen med rökt tofu och tärnad vegansk ost är faktiskt löjligt god, inte minst tillsammans med en klassisk hemmagjord rhode island dressing (som ju är ett måste till denna 90 talsklassiker. Ska ätas kall, så den är perfekt att förberda i förväg och ta med i matlåda och blanda ihop när du ska äta!

med pepparrot och rökt tofu

Sist ut är ett riktigt klassiskt recept från bloggens gömmor! Dessa veganska ”renklämmor” tog jag fram 2018 och de är faktiskt ett sjukt gott alternativ till sina föregångare. Jag kryddar dem med pepparrot, ruccola och rökt tofu för lite extra kick och karaktär och de står verkligen tryggt på egna ben. De funkar förresten också både som picnicmat, som grymma snittar OCH är en fantastisk fyllning till smörgåstårta!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!