Vegansk Pastasallad med Ost och Skinka

*I samarbete med Go Vegan veganostar*

Hej!

Hoppas allt är fint med er! Nu är sommaren igång och ni kommer med största säkerhet både och och annan gång ge er ut på picnic med familjen. Då kan det sitta på sin plats med ett riktigt gott och enkelt salladsrecept som ni kan släpa med er ut på fältet.

Jag har teamat upp med de nya Go Vegan ostarna från norska Synnöve här under sommaren för att ge er ett gäng smarriga och somriga recept baserat på deras nya veganska ost. Den är ganska lik de övriga veganska ostarna på marknaden baserade på kokosfett, men är verkligen en av de bästa på marknaden. Den smälter riktigt fint, smakar gott och är på alla sätt och vis i framkant i sitt segment.

Jag har gjort alldeles för lite rätter här på bloggen tidigare med vegansk ost, kanske då främst för att veganska ostar tidigare verkligen inte riktigt hållit måttet. Men nu när de då faktiskt börjar bli något att tala om så känns det väldigt kul att kunna ge er några recept baserade på dessa!

I det här första receptet så gör jag min egen take på den otroligt klassiska och kanske lite smått utjatade pastasalladen med ost och skinka. Ni vet den där som i stort sett alltid finns att köpa i färdigsalladshyllan på 7-Eleven eller i matbutikerna. Men så klart en betydligt mycket fräshare och godare version! Helt enkelt den mest klassiska varianten av pastasallad, uppdaterad för 2019 och för att vara 100 % växtbaserad! Det är ett superenkelt recept och ingredienserna går att variera efter vad du gillar och har hemma.

Pastasallad med vegansk ost och sk*nka, 3-4 portioner

Pastan

  • 250 g penne pasta
  • 1 näve färsk basilika
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk färsk citronjuice
  • 1 klyfta vitlök
  • salt och peppar

Sk*nkan

  • 150 g rökt tofu
  • 2 tsk japansk sojasås
  • 1 msk rapsolja

Salladen och osten

  • 150 g Go Vegan veganost
  • 100 g isbergssallad
  • 1 dm färsk gurka
  • 150 g körsbärstomater
  • 100 g kokt majs

Vitlöksdressing

  • 2 dl havrefraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk färsk citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Pastan

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet
  2. Skala vitlöken och finhacka den tillsammans med basilikan
  3. Blanda den hackade basilikan och vitlöken med olivolja, citron, salt och peppar till en enkel dressing.
  4. När pastan har kokat klart så blandar du den nykokta pastan med basilikadressingen och lägger åt sidan tills resten är klart

Sk*nkan

  1. Skär den rökta tofun i små tärningar, ca 0,5 cm i storlek
  2. Stek tofutärningarna i rapsolja och japansk sojasås i en stekpanna tills de blivit knapriga

Osten och salladen

  1. Skär osten och gurkan i ca 0,5×0,5 cm stora tärningar
  2. Skölj isbergssalladen och skär i ca 1,5,x1,5 cm stora bitar
  3. Skölj tomaterna och halvera dem. Häll spadet av majsen om du köpt majs på burk eller tina om du köpt fryst majs.
  4. Blanda isbergssalladen med pastan och lägg tillsammans i en stor skål.
  5. Toppa med osttärningar, stekt tofu, majs, gurka och körsbärstomater. Servera med vitlöksdressingen.

Vitlöksdressing

  1. Skala och finhacka vitlöken och rör ihop den med alla övriga ingredienser. Låt dra några minuter innan servering.
Stötta gärna vårt arbete genom att köpa min kokbok! Innan 3 september då den släpps går det att förhandsboka ett signerat ex utan extra kostnad på adlibris: adlibr.is/veganskhusmanskost

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required

, , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vegansk Fransk Löksoppa och två sorters grilled cheese | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 22 augusti, 2019

    […] där jag använder deras färdigrivna ost och deras ost på bit. Ni hittar de två recepten här: Ost och skinksallad och här: Perfekt Vegansk […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes