fbpx

Vegansk Paella

med fänkål och tofu

Receptet: Vegansk Paella

4 portioner

Ingredienser

Vegansk Paella (4-6 portioner)

Kortkornigt paella eller risottoris 250 g eller 3 dl 3 dl
Olivolja 0.5 dl
Fast naturell tofu 200 g
Stor rödlök 1 st
Tomater 2 st
Fänkål 1 st
Paprikor 2 st
Rökt paprikapulver 1.5 msk
Chiliflakes 1 tsk
Vitlöksklyftor 4 st
Tomat 1 st
Oliver Efter smak
Soltorkade tomater Efter smak
Olja från soltorkade tomaterna 1 msk
Saffran 0.5 g
Vitt vin 2 dl
Utspädd grönsaksbuljong 1.5 l
Kvistar rosmarin 3.5 st
Rikligt med flingsalt Efter smak

Övriga extra grönsaker som passar

Kronärtskocka Efter smak
Gröna sojabönor Efter smak
Sockerärtor Efter smak
Grön och svartkål Efter smak
Zucchini Efter smak
Bönor av olika slag Efter smak

Gör så här

Vegansk Paella (4-6 portioner)

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veckomeny v 4 2023 - Veganuari!
Bloggen: Enkel, god och billig mat i kristider
Bloggen: Vegansk paella och ett riktigt bra hållbart investeringstips!

Hej vänner!

Idag var första dagen det var på väg att bli ljust när dottern gick till skolan vid 08.00 i morse. Äntligen vänder det! Så jävla trött på det här mörkret alltså. Hua.

Den här veckan som kommer är den fattigaste veckan på hela året brukar det sägas, så därför har jag lagt mig vinn om att se till att ni har lite extra kostnadssmarta recept med en massa smak för en liten peng. Sen, i slutet av veckan så kommer ju lönen, och då förtjänar du att fira. Så visst slänger vi in lite festmat i slutet ändå va?

Under veganuari kommer jag att ge hela sju tips på rätter så du verkligen får hjälp med varenda rätt i veckan och slipper fundera. Men därefter kommer jag ge tips på fem rätter i veckan så du också får lägga till några själv.

Köp veckomenyn som en matkasse!

Veckomenyn v 1 – Veganuari 3

Måndag – Pasta och comfort

En SJUKT god och enkel pastarätt där jag använder cashewparmesan som enda ingrediens för att göra världens godaste pastarätt. Om du vill hålla ner kostnaderna ännu mer så kan du använda solrosfrön istället för cashewnötter!

Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt

En väldigt god linsgryta som till mestadels består av gul lök och kikärtor. Vill du spara ner på pengarna så använd bara garam masala och gulcurry istället för kombon av alla övriga kryddor i receptet.

Onsdag – Lilllördag

Veganska pannkakor är min absoluta favoriträtt! De här smakar precis så som min pappa brukade göra dem när jag var liten och jag älskar att frossa på dem. Fördelen är att det ju också är rackarns billigt med pannkakor 🙂

Torsdag – Husman

Vad är mer husmanskost än pytt i panna egentligen? Ät upp resterna i skafferiet i den mest klassiska resträtten någonsin. Potatisen kan både vara förkokt eller rå, det är helt upp till dig, och du kan ha i vilka grönsaker och proteiner som helst i stort sett. Ett tips är att ha i mkt gul lök och vitkål, som bägge är riktigt billiga och mättar bra!

Fredag – Fredagsmys!

Lönen har redan kommit, men man kan alltid må bra av ännu ett billigt recept i sin arsenal. Minestronesoppa är ännu en av mina favoriträtter och sjukt enkelt att göra i stora mängder med få ingredienser. Fördelen är också att du kan använda många små slattar av diverse grejer för att få ihop väldigt mkt mat. Effektivt!

Lördag – Fest!

Helgen är här och då förtjänar du något lite extra! Min paella är sjukt god och jag gör den matig med både tofu, fänkål, soltorkade tomater och paprika. Väl värt den lilla tiden den tar att göra!

Söndag – Dagen efter

Sist ut på billiga veckan kör vi en riktig klassiker! Fransk löksoppa! Tricket här är att låta soppan koka riktigt länge, så det passar perfekt för ett långkok en söndag. Vill du att osten ska smälta lite bättre, så riv osten på den fina sidan av ett rivjärn och blanda med lite havregrädde så det blir som en kräm. Toppa brödet med denna så smälter det bättre!
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!