Vegansk Octoberfest + Tävling

*I samarbete med Vegonade*

Hej!

Haha, alltså tiden går SÅ FORT just nu. Det är helt galet. Det känns som att det nyss var sommar och redan nu är det höstlov och sista dagarna i oktober! Jag antar att det är som de säger, att när man har kul så går tiden fort för i min värld så flyger tiden bara fram just nu.

Jag har alltid haft en svag punkt för oktober och alla ursäkter till att äta svullig mat den ger. Jag har lite av en hatkärlek till hösten. Det är superjobbigt att det börjar bli mörkare, men samtidigt mysigt att ta på sig lite mer kläder och få mysa med en kopp te i soffan (plus att mina selvedge jeans är alldeles för varma på vintern, och jag älskar mina jeans). Det är en lång och intensiv jobbperiod när det på många sätt känns som att dagarna bara flyter ihop, men samtidigt är det nu man får som mest gjort.

Och inte minst, det här ruggiga vädret får en att vilja bara djupdyka ner i svullig mat! Det är något som tyskarna verkar ha tagit väl fasta på med sin ”Octoberfest” där de varje år samlas i stora öltält, dricker ohemula mängder öl och käkar korv och surkål.

Jag har ju gjort väldigt mycket svenska husmanskostrecept här under åren, men inte supermycket tyskt, så här kommer ett försök av mig att tolka hur jag tänker att man skulle kunna fira en vegansk Octoberfest!

Jag ville göra någon sorts take på korv med mos, och jag har använt mig av Vegonades grymma ”Italy” kryddning till korven som jag tycker ger en ganska schysst ”salsicca” vibb på mina färskorvar. I kombination med ett potatismos späckat med surkål, stekt kål och persilja samt en enkel senapssås så kan kan garantera att det här passar ENORMT bra till öl! Vegonaden gör dessutom det här till en barnlek att smälla ihop. Jag är ett stort fan av deras färdiga kryddblandningar till vegomat och stolt ambassadör här under hösten! Spana in det här inlägget om du vill veta mer om dem!

Tävling!

Som sagt, jag är ett stort fan av Vegonaderna och jag hoppas att ni också ska upptäcka hur grymma de är. För att få fler att testa vegonade tänkte vi arrangera en tävling där ni får hjälpa oss! Reglerna är enkla!

Gör så här:

 1. Följ @vegonade och @javligtgott
 2. Skriv bästa motiveringen till varför folk borde testa Vegonade här i kommentarerna!
 3. Tagga tre polare i kommentaren
 4. Om ni inte kommenterar på det här inlägget med er motivering utan gör ett eget inlägg så ska det innehålla #jävligtgottmedvegonade så vi hittar det.

Pris

 • Signature gryta från Le Creuset, 5 L (24 cm), svart. Värde 2.799 kr.
 • Produkter från Vegonade, värde 200 kr.
 • Kokbok från Gustav Johansson, värde 219 kr.

Tävlingsregler?

För att vara med och tävla måste varje deltagare ha en fullständig version av Instagram.

Anställda hos PAUL och THOM och Jävligt Gott får inte delta i tävlingen. Denna tävling är inte sponsrad, administrerad eller knuten till Instagram. Alla bidrag kan komma att användas i marknadsföringssyfte, i och med deltagande godkännes detta av deltagarna.

Hur utses vinnaren/priser?

Juryn består av PAUL och THOMs marknadschef, Åsa Anvelius och matkreatören Gustav Johansson på Jävligt Gott. Vinnaren utses baserat på motivering och kontaktas via instagram efter att tävlingen har avslutats. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Användande av persondata

Vid deltagande i tävlingen medges samtycke till registrering av namn och nödvändiga kontaktuppgifter. De uppgifter som du ger i samband med tävlingen kommer uteslutande att vara tillgängliga för PAUL och THOM och Jävligt Gott’s ansvariga för tävlingen. Kontaktupplysningar kommer uteslutande användas för kontakt i samnband med tävlingen och kommer att raderas när tävlingen är avslutad. All personlig data som lämnas hanteras med säkerhet enligt GDPR. Läs mer om vår integritetspolicy här www.paulochthom.se/gdpr

Övrigt

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel. Denna tävling är inte sponsrad, administrerad eller knuten till Instagram.

Vegansk Octoberfest, 4 portioner

Färskorvar, Salsicca style

Potatismos med surkål och stekt lök

 • 1 kg mospotatis
 • 4 gula lökar
 • 200 g surkål
 • 1 knippe färsk bladpersilja
 • 2 dl havregrädde
 • 50 g margarin
 • 1-3 dl havredryck (för att spä ut moset till önskad konsistens)
 • Salt och vitpeppar efter smak

Senapssås

 • 3 dl växtbaserad matlagningsyoghurt
 • 2 msk dijonsenap
 • 2 tsk senapspulver
 • Salt och peppar efter smak

Gör så här

Färskorvar, salsicca style

 1. Tina den formbara färsen i ca 45 minuter i rumstemperatur
 2. Blanda ner vegonadepåsen och smaka av med salt
 3. Fyll en spritspåse med färsen och spritsa ut korvar i stekpannan.
 4. Rulla runt dem då och då medan de steks så de blir någorlunda runda. Stek på medelvärme tills korvarna är fasta och har fått fin stekyta.

Potatismos med surkål och stekt lök

 1. Skala potatisarna och koka tills de är mjuka. Du kan med fördel skära potatisen i tärningar först så går det snabbare.
 2. Skala undertiden löken och skär i tunna skivor. Stek löken på medelvärme i lite rapsolja tills den har blivit karamelliserad och söt. ca 15 minuter. Salta och peppra efter smak.
 3. Låt potatisen ånga av ett tag och rör därefter ner havregrädde, margarin, stekt lök, surkål och strimlad bladpersilja i potatisen. Mosa till ett grovt mos och späd med havredryck samt krydda med salt och vitpeppar efter smak.

Senapssås

 1. Blanda dijonsenap, senapspulver och salt i matlagningsyoghurten och rör om. Smaka av och håll kyld till servering.

Bonustips!

När jag åt resterna av det här till middag dagen efter så gjorde jag en snabb gräddsås på 2 msk Vegonade Italy, 1 msk kinesisk sojasås och 3-4 dl havregrädde som bara fick koka upp snabbt och hade till istället för senapssåsen som jag glömde i studion. Det blev asgott det med. Testa bägge vettja!

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes